Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

petak, 13. travnja 2012.

Teletina u grašku

Jedno od  dražih mi jela... Kada ste u žurbi, evo jednog brzog recepta. Ovo jelo sam završio za manje od pola sata. Ništa jednostavnije, a ukus je zagarantiran!

Sastojci :

1 kg teletine ( but )
2-3 srednje glavice crvenog luka
500 g smrznutog ili svježeg graška
1,5 jušna žlica mljevene slatke paprike
sol, papar

Postupak:

Na plitkoj masnoći propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast, te mu dodajte teletinu narezanu na kocke.


Ostavite da se pirja oko 10-15 minuta ili sve dok meso ne "pobijeli", ne kalira. Podlijte sa vodom, te dodajte mljevenu slatku papriku, sol i papar.



Ostavite da se krčka još oko 10-tak minuta, a zatim dodajte grašak i podlijte sa još malo vode, te ostavite da kuha sve dok teletina ne bude skuhana.



Tjesteninu skuhajte na uobičajeni način, te ju poslužite uz ovo jelo. 



Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.