Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

petak, 20. travnja 2012.

Tjestenina sa gljivama i piletinom

Tjestenine nikada dosta, pa evo još jednog brzog i ukusnog recepta sa gljivama ( bukovača i šampinjonima ) i piletinom u vrhnju. Opet napominjen ukoliko imate začin estragon svakako ga dodajte u jelo, naročito ako radite jela sa gljivama. Uvjeriti ćete se kako savršeno idu skupa te dvije kombinacije.







Sastojci :

500 g tjestenine
250 g šampinjona
250 g bukovača
400 g pilećih prsa
2 srednje glavice crvenog luka
2 kisela vrhnja
1 jaje
1 jušna žlica estragona
parmezan za posipanje
sol, bijeli papar

Postupak:

Tjesteninu skuhajte na uobičajeni način. U drugoj posudi na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Piletinu narežite na žlijen, a gljive na listiće. Na pirjani luk dodajte izrezana pileća prsa, te ih pirjajte sve dok ne puste vodu. Dodajte gljive, te ih također pirjajte sve dok ne puste vodu. Začinite. Kiselo vrhnje razradite sa malo vode i jajetom, te dodajte u gljive i piletinu. Začinite po ukusu, a po želji posipajte sa parmezanom.



Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.