Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 15. travnja 2012.

Tjestenina s povrćem

Ovo jelo je nastalo čisto inspirativno, što sam imao u hladnjaku to sam i upotrijebio u sklopu sa začinima i tjesteninom. Ukoliko volite improvizirana jela onda je ovo savršen recept za Vas. Pokušajte po mogućnosti nabaviti ukoliko nemate začin "estragon" jer savršeno odgovara uz gljive i sva druga jela od gljiva.




Sastojci :

500 g tjestenine ( koju god želite )
1 konzerva graha
500 g svježih šampinjona
1 veća glavica crvenog luka
50 g maslaca
pola jušne žlice suhog peršina
2 dl mesnog ili povrtnog temeljca ( možete i ne morate, ja sam stavljao radi bolje ukusa jela )
1 jušna žlica suhog estragona
sol

Postupak:

Tjesteninu skuhajte na uobičajeni način. U drugoj posudi na malo ulja propirjajte sitno sjecakni crveni luk koji ste prethodno malo posolili da što prije omekša i pusti vodu. Šampinjone narežite na tanke listiće, te stavite ih pirjati na luk sve dok ne prestanu puštati vodu. Podlijte sa temeljcem te ostavite da prokuha i da se umak malo reducira. Za kraj dodajte grah iz konzerve, sušeni peršin, estragon i ostavite da se pirja oko 5 minuta. Pred sami kraj dodajte maslac i dobro promiješajte te začinite po ukusu. Kuhanu tjesteninu ocijedite i presipajte je u umak, te kao takvo jelo poslužite.





Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.