Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 17. travnja 2012.

Topli sendviči za 10

Da zaista možete praviti sendviče na bilo koje način i od bilo čega dokazuje Vam ovaj recept. Ovi sendviči si mi jedni od dražih, vrlo brzo se pripremaju, a naravno i kalorični su. Samim okusom podsjećaju na pizzu. Najbolje ih je pojesti dok su još topli i dok hruskaju pod zubima! Ovo je samo jedan od primjera kako možete ih napraviti, a Vi dakako možete upotrebljavati i druge vrsta salama, suhomesnatog i sireva.
Sastojci :

10 šnita starog ili svježeg kruha
300 g pilećeg parizera
100 g buđole
200 g sira trapista
100 g slanine
2 dl kečapa
1 dl pasirane rajčice
1 jušna žlica šećera
1 puna čajna žlica mješavine začina za pizzu ili origana


Postupak:

Pasiranu rajčicu i kečap pomiješajte, te dodajte šećer i začine, dobro izmiješajte. Parizer i buđolu narežite na sitnije kockice, te dodajte u rajčicu i ostavite oko 20 minuta da odstoji kako bi se svi začini proželi. Kruh narežite na šnite. Na svaku šnitu kruha pomoću žlice stavljajte nadjev od rajčice i salama/suhomesnatog. Sir trapist također narežite na sitnije kocke, te ga poslažite na nadjev od rajčice. Pred sam kraj na svaku šnitu kruha stavite kriške slanine i pecite u pećnici sve dok kruh ne dobije zlatno-smeđu boju i dok se sir ne rastopi, no pripazite da ne stavljate puno nadjeva jer će se kruh jako natopiti sa vlagom od nadjeva rajčica i curiti će bespotrebno po tepsiji u kojoj pečete sendvič.Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.