Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

petak, 6. travnja 2012.

Trobojno povrće

Evo jednog vrlo kreativnog i maštovitog priloga od povrća koji odgovara uz bilo koje drugo mesno jelo.

Sastojci:
400 g svježe mrkve
400 g celera  i cvjetače
250 g svježe blitve i brokule
3 bjelanjka
maslac ( za premazivnje tepsije- vatrost. posude)
sol i papar

Postupak:

Sve vrste povrća očistite i svako posebno usitnite dosta sitno ( mrkva, celer,brokula, blitva i cvjetača ) pomoću miksera stolnog ( ukoliko ga imate ) ili povrće prethodno skuhajte pa ga sitno nasjeckajte. U svakoj posebnoj zdjeli lagano umutite 3 bjelanjke te im dodajte soli i papra. U svaku zdjelu u kojoj je bjelanjak stavite mrkvu, celer i cvjetaču zajedno i blitvu i brokulu. Sve dobro izmiješate i povrće slažite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali maslacem. Prvi red stavite brokule i blitve, zatim cvjetaču i peršin i završite mrkvom. Prekrijte aluminijskom folijom, te stavite u pećnicu na 30-45 min da se upari. Skinite foliju te ostavite u pećnici još oko 10-tak minuta. Recept je pogodan i za vegetarijance.


Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.