Translate

Ukiseljena domaća cikla

by - travnja 22, 2012

Mislim da nema bolje cikle od one domaće, pa i svih domaćih recepata uglavnom. Većinu gotove ukiseljene cikle koju danas možemo kupiti je po mojem mišljenju jer uglavnom su pretvrde, prekisele i jako loše očišćene. Ova cikla je rađena po receptu moje mame.Recept je čista 10-tka, ne zato jer ju je moja mama radila već nisam tražio i kopao recepte po internetu već sam se jednostavno odlučio za ovaj recept. Ovo je recept za ciklu u koju možete vrlo malo dodati vode ukoliko želite, ja nisam, jer ne volim kad povrće pliva u vodi. Cikla kada je začinite sama od sebe će početi puštati sok i to je sasvim dovoljno.

Sastojci :

5 kg cikle
10 jušnih žlica šećera kristala
5 jušnih žlica soli
1/2 konzervansa
4 dl alkoholnog octa

Postupak :

Ciklu dobro operite, te ju kuhajte cca 2 sata. Poluohlađenu je ogulite i izrežite na kolutove. Sve navedene začine posipajte po cikli, povremeno promiješajte i ostavite da odstoji 12 sati. Stavljajte ih u sterilizirane staklene koje imaju odgovarajaću poklopac, ukrasite dekorativnim papirom i povežite gumicama.






You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja