Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 23. travnja 2012.

Vegetarijanska musaka od tikvica

Svi ste već uglavnom uvjerili kako musake možemo raditi pa skoro od svih vrsta povrća. Tako je nastala i ova od tikvica koja među ostalim spada i u one kategorije kada trebamo malo više izdvojiti vremena da bismo ih napravili. Ova ja rađena bez beschamela i naravno kalorična i zasitna je kao i sve druge musake, napravljena je i bez ikakvog mesa, te je kao takva pogodna i za vegetarijance.






Sastojci :

1 kg tikvica
500 g sira trapista

Za paniranje :

Oštro brašno, jaja i krušne mrvice ( po potrebi )

Sastojci za šalšu :

2 srednje glavice crvenog luka
2 mala režnja češnja češnjaka
500 ml pasirane rajčice
1 konzerva pelata ili svježe rajčice
sol,šećer kristal i  mješavina mediteranskih začina ( po ukusu )


Postupak:


Tikvice dobro operite, te ih narežite na duže trake.Posolite ih i stavite na kuhinjski ubrus kako bi upio nepotrebnu vodu i izvukao gorčinu iz njih. Svaki komad panirajte na bečki način. Za šalšu na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte pasiranu rajčicu i pelate, te ostavite da zakuha.
Dodajte sitno nasjeckani češnjak i sve navedene začine i ostavite da umak reducira.
U tepsiju u kojoj ćete zapeći tikvice prvo poslažite red pohanih tikvica, zatim šalše, pa red ribanog sira, opet tikvice i tako sve dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite zadnju šalšu i sir trapist kako tikvice tokom gratiniranja ne bi zagorjele ili se pretjerano osušile.



Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.