Translate

Vegetarijanski složenac od špageta i povrća

by - travnja 10, 2012

Jedan dan sam pravio veliko čišćenje hladnjaka, ali i ostave, te sam pronašao par staklenki od meksičkog graha što sam pravio kao zimnicu, a u kuhinji jedino od tjestenine sam imao špagete. Kao i obično opet sam odlučio napraviti nešto malo drugačije. U hladnjaku je bilo i 3 svježe tikvice i 2 kisela vrhnja, pa je prema tome i nastalo ovo jelo.Oduševio sam se okusom, a jelo je nestalo za tren oka. Jedina stvar oko ove vrste zapečnog složenca je ta da kad ga ispečete morate ostaviti da se malo ohladi kako bi se što lakše mogle izrezati kocke, ista stvar je i kod razno-raznih musaka i lazanja. Vrlo je vjerojatno da nećete imati meksičku salatu kod sebe, no uvijek možete improvizirati te napraviti pirjano povrće ( recimo : na luku možete propirajti tikvice, svježe paprike, rajčicu, cvjetaču, brokulu, te im dodati grah, grašak, kukuruz šećerac i sl. )
U jednom drugom receptu napisati ću Vam kako se pravi i meksička salata na moj način.

Sastojci:

800 g kuhanih špageta
2 staklene meksičke domaće salate
500 ml pasirane rajčice
1 jušna žlica šećera kristala
3 svježe tikvice srednje veličine
2 srednje glavice crvenog luka
2 kisela vrhnja
1 dl mlijeka
sol, papar

Postupak:

Skuhajte špagete, ocijedite ih i ostavite sa strane da se ohlade. Na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mu tikvice narezane na sitne kocke, te ih ostavite da se pirjaju sve dok voda ne ispari. Dodajte meksičku domaću salatu, pasiranu rajčicu, pošećerite malo te ostavite da se umak reducira. Vatrostalnu posudu malo nauljite, dodajte špagete, pa nadjev i tako sve dok ne potrošite tjesteninu i nadjev. Zadnje Vam trebaju biti špagete.Kiselo vrhnje dobro razradite pomoću pjenjače, te prelijte preko špageta. Pecite u pećnici na 180C oko 40-tak minuta ili sve dok složenac ne dobije zlatno-smeđu boju.


Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja