Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 10. travnja 2012.

Vegetarijanski složenac od špageta i povrća

Jedan dan sam pravio veliko čišćenje hladnjaka, ali i ostave, te sam pronašao par staklenki od meksičkog graha što sam pravio kao zimnicu, a u kuhinji jedino od tjestenine sam imao špagete. Kao i obično opet sam odlučio napraviti nešto malo drugačije. U hladnjaku je bilo i 3 svježe tikvice i 2 kisela vrhnja, pa je prema tome i nastalo ovo jelo.Oduševio sam se okusom, a jelo je nestalo za tren oka. Jedina stvar oko ove vrste zapečnog složenca je ta da kad ga ispečete morate ostaviti da se malo ohladi kako bi se što lakše mogle izrezati kocke, ista stvar je i kod razno-raznih musaka i lazanja. Vrlo je vjerojatno da nećete imati meksičku salatu kod sebe, no uvijek možete improvizirati te napraviti pirjano povrće ( recimo : na luku možete propirajti tikvice, svježe paprike, rajčicu, cvjetaču, brokulu, te im dodati grah, grašak, kukuruz šećerac i sl. )
U jednom drugom receptu napisati ću Vam kako se pravi i meksička salata na moj način.

Sastojci:

800 g kuhanih špageta
2 staklene meksičke domaće salate
500 ml pasirane rajčice
1 jušna žlica šećera kristala
3 svježe tikvice srednje veličine
2 srednje glavice crvenog luka
2 kisela vrhnja
1 dl mlijeka
sol, papar

Postupak:

Skuhajte špagete, ocijedite ih i ostavite sa strane da se ohlade. Na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mu tikvice narezane na sitne kocke, te ih ostavite da se pirjaju sve dok voda ne ispari. Dodajte meksičku domaću salatu, pasiranu rajčicu, pošećerite malo te ostavite da se umak reducira. Vatrostalnu posudu malo nauljite, dodajte špagete, pa nadjev i tako sve dok ne potrošite tjesteninu i nadjev. Zadnje Vam trebaju biti špagete.Kiselo vrhnje dobro razradite pomoću pjenjače, te prelijte preko špageta. Pecite u pećnici na 180C oko 40-tak minuta ili sve dok složenac ne dobije zlatno-smeđu boju.


Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.