Translate

Voćna fantazija s jagodama i šipkom

by - travnja 19, 2012

Mislim da nema jednostavnijeg kolača od ovoga, a mislim da će ga najviše voljeti oni koji ne vole općenito peći kolače i torte i koji jednostavno nemaju vremena.Mnogi se znaju žaliti na šumsko voće i općentio na voćne preljeve i voće u kolačima jer ljudi jednostavno zaborave na šećer, s toga nemojte i Vi napraviti istu grešku.

Sastojci :

800 piškota ili petit keksa
2 vrećice pudinga od vanilije
4 pune jušne žlice šećera kristala
8 dl mlijeka
250 g maslaca
2 vrećice smrznutih jagoda
300 g svježeg šipka
500 ml slatkog vrhnja za šlag
svježi šipak za posipanje 

....................

Postupak :

Tepsiju u koju ćete slagati piškote ili petit keks prvo nakapajte sa vodom, a zatim je obložite prozirnom folijom. Piškote nema potrebe umakati u nikakvu tekućine jer dosta brže omekšaju nego li petit keks. Pudinge zakuhajte po uputama na vrećici s tim da u prašak dodajte i šećer i mlijeko. Ostatak mlijeka stavite da zakuha i u njega dodajte izmiješani puding sa šećerom i mlijekom. Ostavite da se puding malo ohladi, a zatim dodajte maslac narezan na tanke listiće i dobro promiješajte. Jagode  stavite u lončić da se vrlo malo otope, a zatim dodajte 2 jušne žlice šećera kristala, te šipak i miješajte na vatri sve dok se šećer ne otopi. Ostavite sa strane da se ohladi. U tepsiju obloženu prozirnom folijom slažite piškote, zatim red pudinga, pa red ocijeđenog  šumskog voća , opet puding i njega piškote, te tako sve dok ne potrošite sve. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu slatko vrhnje istucite u šlag i premažite gotovi kolač. Šp vrhu posipajte sa svježim šipkom i ostavite 2-3 sata u hladnjaku da se stegne.You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja