Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 19. travnja 2012.

Voćna fantazija s jagodama i šipkom

Mislim da nema jednostavnijeg kolača od ovoga, a mislim da će ga najviše voljeti oni koji ne vole općenito peći kolače i torte i koji jednostavno nemaju vremena.Mnogi se znaju žaliti na šumsko voće i općentio na voćne preljeve i voće u kolačima jer ljudi jednostavno zaborave na šećer, s toga nemojte i Vi napraviti istu grešku.





Sastojci :

800 piškota ili petit keksa
2 vrećice pudinga od vanilije
4 pune jušne žlice šećera kristala
8 dl mlijeka
250 g maslaca
2 vrećice smrznutih jagoda
300 g svježeg šipka
500 ml slatkog vrhnja za šlag
svježi šipak za posipanje 

....................

Postupak :

Tepsiju u koju ćete slagati piškote ili petit keks prvo nakapajte sa vodom, a zatim je obložite prozirnom folijom. Piškote nema potrebe umakati u nikakvu tekućine jer dosta brže omekšaju nego li petit keks. Pudinge zakuhajte po uputama na vrećici s tim da u prašak dodajte i šećer i mlijeko. Ostatak mlijeka stavite da zakuha i u njega dodajte izmiješani puding sa šećerom i mlijekom. Ostavite da se puding malo ohladi, a zatim dodajte maslac narezan na tanke listiće i dobro promiješajte. Jagode  stavite u lončić da se vrlo malo otope, a zatim dodajte 2 jušne žlice šećera kristala, te šipak i miješajte na vatri sve dok se šećer ne otopi. Ostavite sa strane da se ohladi. U tepsiju obloženu prozirnom folijom slažite piškote, zatim red pudinga, pa red ocijeđenog  šumskog voća , opet puding i njega piškote, te tako sve dok ne potrošite sve. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu slatko vrhnje istucite u šlag i premažite gotovi kolač. Šp vrhu posipajte sa svježim šipkom i ostavite 2-3 sata u hladnjaku da se stegne.



Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.