Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 8. travnja 2012.

Zapečeni grah sa kotletima i salatom od pečenih paprika


Sastojci:

100-200 g kuhane šunke ili obične slanine, pršuta
2 konzerve gotovog graha ( od 670 g ili manje-veće konzerve)
2-3 svježe šarene paprike
2 svježe mrkve
1 manja šaka svježeg poriluka
lovorov list
sol, papar
mljevena slatka paprika
500 ml pasirane rajčice
koncentrat rajčice

500g svinjskih kotleta

Postupak:  
Grah iz konzerve dobro ocijedite. Na ulju propirjajte poriluk, te mu dodajte slaninu i malo pršuta  i pirjajte sve dok slanina i pršut ne dobiju zlatnu boju. Dodajte naribanu mrkvu, lovor list, začinite solju,paprom, mljevenom slatkom paprikom , koncentratom rajčice,pasiranom i podlijte sa vrlo malo vode. Čim ukuha dodajte grah i ostavite da se pirja 5-10 min ( ovisno o vrsti graha). Gotovo jelo prebacite u vatrostalnu posudu i pecite na 180 C. oko 30 min ili sve dok ne dobije koricu. Svinjske kotlete lagano istucajte sa obje strane, te ga malo posolite i stavite u tavu da se ispeče, no pazite da ne prepečete meso jer će biti tvrdo, pogotovo kada kotlete pečete.  (Najbolje ukoliko imate nekakvu grill).




Ovo su fotografije istoga recepta, samo je zapečni grah rađen više puta u mojoj kuhinji.





Sastojci potrebni za pečenu papriku:


500 g pečene(grillane ) crvene, mesnate paprike
ulje
sol, papar,
ocat ( možete i aceto balsamico ukoliko ga volite )
4-5 režnja češnja češnjaka


Postupak:


Pečene paprike slažite u posudu  i kada ih sve ispečete prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite oko pola sata da se upare. ( Na taj način ćete ubrzati i mnogo lakše guliti paprike). Očistite ih od sjemenki. Filete paprike malo posolite, popaprite, dodajte ocat i ulje. Preko njih dodajte naribani svježi češnjak i sve lagano promiješajte. Najbolje bi bilo da kao takvu salatu ostavite  preko noći u hladnjaku kako bi se arome povezale i kako bi pečena paprika postala što aromatičnija.



Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.