Translate

Zvjezdice s pekmezom

by - travnja 19, 2012


Jedan od starijih prhkih keksa koji se u mojoj obitelji prenosi s koljeno na koljeno.Jednostavni za pripremu i jako su zarazni jer kad ih počnete jesti jednostavno ne možete prestati. Za njih je najbolje da odstoje nekoliko dana kada se naprave jer će biti ukusniji, prhki i mekaniji.
Sastojci:

300 g glatkog brašna
2 čajne žlice praška za pecivo
1 jaje
15 dag maslaca ( omekšalog )
100 g šećera kristala
1 vanilin šećer
pekmez po želji ( za premazivati ih )
štaub šećer po potrebi

Postupak :

Brašno i prašak prosijte kroz cjediljku, te im dodajte jaje, omekšani margarin i šećer. Brzo umijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko 30 minuta da odstoji. Izvadite ga van te razvaljajte i režite ih pomoću modlica koje imate. Pecite svake oko 10 minuta na 180C ili sve dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene ih izvadite i stavite na ravnu površinu i ostavite da se ohlade. Štaub šećer pomiješajte sa vanilin šećerom. Svako dno pečenih zvjezdica premazuje sa pekmezom ( kojega ste ranije malo razradili zbog pektina koji se nalazi u njemu da se može što laše baratati sa njim ) i spajajte sa vrhovima. Svaku gotovu zvjezdicu uvaljajute u štaub šećer i ostavite na tamnom i suhom mjestu da odstoje.


UPDATE:You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja