Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 19. travnja 2012.

Zvjezdice s pekmezom






Jedan od starijih prhkih keksa koji se u mojoj obitelji prenosi s koljeno na koljeno.Jednostavni za pripremu i jako su zarazni jer kad ih počnete jesti jednostavno ne možete prestati. Za njih je najbolje da odstoje nekoliko dana kada se naprave jer će biti ukusniji, prhki i mekaniji.




Sastojci:

300 g glatkog brašna
2 čajne žlice praška za pecivo
1 jaje
15 dag maslaca ( omekšalog )
100 g šećera kristala
1 vanilin šećer
pekmez po želji ( za premazivati ih )
štaub šećer po potrebi

Postupak :

Brašno i prašak prosijte kroz cjediljku, te im dodajte jaje, omekšani margarin i šećer. Brzo umijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko 30 minuta da odstoji. Izvadite ga van te razvaljajte i režite ih pomoću modlica koje imate. Pecite svake oko 10 minuta na 180C ili sve dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene ih izvadite i stavite na ravnu površinu i ostavite da se ohlade. Štaub šećer pomiješajte sa vanilin šećerom. Svako dno pečenih zvjezdica premazuje sa pekmezom ( kojega ste ranije malo razradili zbog pektina koji se nalazi u njemu da se može što laše baratati sa njim ) i spajajte sa vrhovima. Svaku gotovu zvjezdicu uvaljajute u štaub šećer i ostavite na tamnom i suhom mjestu da odstoje.


UPDATE:







Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.