Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 5. svibnja 2012.

Banane na dva načina

Ostala mi je prevelika količina banana, a jelo mi se nešto slatko pa sam se rapidno sjetio za ova dva brzinska recepta. Čekao sam da banane dozriju, a onda sam se odlučio napraviti ih jer što su zrelije to su slađeg okusa, pa nije bilo potrebe da posegnem za dodatnim šećerima.S obzirom kako sam brzo pripremao ove banane nisam ih premazao niti preljevao sa limunovim sokom, jer znate i sami da će oksidirati u doticaju sa kisikom, no ukoliko ste slabi sa vremenom i nećete stići ih odmah napraviti napakajte ih sa limunovim sokom ili jednostavno narežite na četvrtine i ostavite u limunovom soku.

Sastojci :

1 kg banana

Sastojci za tempuru :

200 rižinog brašna
50 g glatkog brašna
20 g oštrog brašna ( za uvaljati banane )
2 jaja
3 dl hladne vode
pola praška za pecivo
3 pune jušne žlice šećera kristala
pola čajne žlice cimeta u prahu
60 g maslaca

+ umak od limuna ( evo i recept po kojem sam ga radio ) 

Postupak:


Pomiješajte sve vrste brašna osim oštroga. Dodajte hladnu vodu, šećer i cimet te dobro izmiješajte. Zatim dodajte jaja, prašak za pecivo i još jednom dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.Smjesa Vam mora biti malo gušća od one smjese za palačinke.Ostavite gotovu smjesu 10-15 minuta da odstoji. Banane izrežite na četvrtine, polovicu banana upotrijebite za tempuru, a drugi ostatak da ih dodate u umaku od limuna. Prvo ih uvaljajte u oštro brašno, a potom u smjesu, te ih pržite na plitkoj masnoći sa svih strana sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Stavljajte ih na kuhinjski ubrus kako bi upile suvišnu masnoću. Po želji možete ih posipati sa štaub šećerom, poslužiti uz sladoled ili svježe voće.
Na preostaloj masnoći na kojoj ste pržili banane dodajte maslac i ostavite ga da se otopi. Na njega dodajte drugi dio banana, te ih sotirajte sa obje strane dok ne dobiju zlatnu boju. Pred sam kraj dodajte 2 jušne žlice umaka od limuna i poslužite ih dok su još tople.
Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.