Translate

Čokoladni sladoled

by - svibnja 26, 2012

Dolaskom ljepših i toplijih dana vrijeme je da se osvježimo i uz sladoled iz kućne radinosti.Ukoliko ste skeptični kada su jaja u pitanju, na Vašu sreću u ovom receptu ga nema. Sladoled je dosta zasitan i od ovog normativa dobiti će veliku količinu sladoleda koji dakako možete držati u dubokom zamrzivaču. Fotografije i ovog puta nisu na zavidnoj razni, nažalost. Uz ovaj sladoled sam poslužio onaj famozni umak od limuna, domaći karamel i karamel od jabuke za koji ću uskoro i objaviti recept na blogu.Ovu gotovu kremu možete isto tako upotrebljavati i za torte. Recimo parfe od čokolade, ukoliko ne želite jednostavno gotovi produkt spremite u duboki zamrzivač na nekoliko sati, a kasnije guštajte u njemu.
Sastojci :

1 l slatkog vrhnja za šlag ( ili 4x vrećice šlag pjene koja se priprema s mlijekom )
300 g kiselog vrhnja
300 g čokoladnog namaza ( upotrijebite bilo koji )
250 g šećera u prahu
150 g čokoladnih "strugotina" ( u sladoled sam dodao i naribanu čokoladu )

................................................

Postupak :U duboku plastičnu posudu ulijte slatko vrhnje za šlag. Opet moram napomenuti da trebati pronaći balans tokom miksanja slatkog vrhnja. Slatko vrhnje za šlag ne smijete previše izmiksati jer ćete u suprotnom dobiti maslac od njega. Izmiksajte ga tek toliko da se slatko vrhnje zapjeni.Ukoliko ne volite slatko vrhnje za šlag koje je na biljnoj bazi možete upotrijebiti i onu šlag pjenu. Bitno je da sladoled bude kremast i da dobijete homogenu smjesu. Kiselo vrhnje, štaub šećer i čokoladni namaz dobro razradite da dobijete homogenu smjesu, te dodajte u slatko vrhnje i još jednom lagano izmiješajte, a zatim dodajte čokoladne strugotine. Spremite ga u prikladne plastične posude ili zdjelice, pa u duboki zamrzivač na nekoliko sati da odstoji. Vadite ga van pomoću slastičarske žlice za sladoled koju ste prethodno uronili u vruću vodu. Ukoliko nemate slastičarsku žlicu možete i pomoću običnih žlica ili ih kasnije oblikovati kao žličnjake.
You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja