Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 26. svibnja 2012.

Čokoladni sladoled

Dolaskom ljepših i toplijih dana vrijeme je da se osvježimo i uz sladoled iz kućne radinosti.Ukoliko ste skeptični kada su jaja u pitanju, na Vašu sreću u ovom receptu ga nema. Sladoled je dosta zasitan i od ovog normativa dobiti će veliku količinu sladoleda koji dakako možete držati u dubokom zamrzivaču. Fotografije i ovog puta nisu na zavidnoj razni, nažalost. Uz ovaj sladoled sam poslužio onaj famozni umak od limuna, domaći karamel i karamel od jabuke za koji ću uskoro i objaviti recept na blogu.Ovu gotovu kremu možete isto tako upotrebljavati i za torte. Recimo parfe od čokolade, ukoliko ne želite jednostavno gotovi produkt spremite u duboki zamrzivač na nekoliko sati, a kasnije guštajte u njemu.
Sastojci :

1 l slatkog vrhnja za šlag ( ili 4x vrećice šlag pjene koja se priprema s mlijekom )
300 g kiselog vrhnja
300 g čokoladnog namaza ( upotrijebite bilo koji )
250 g šećera u prahu
150 g čokoladnih "strugotina" ( u sladoled sam dodao i naribanu čokoladu )

................................................

Postupak :


U duboku plastičnu posudu ulijte slatko vrhnje za šlag. Opet moram napomenuti da trebati pronaći balans tokom miksanja slatkog vrhnja. Slatko vrhnje za šlag ne smijete previše izmiksati jer ćete u suprotnom dobiti maslac od njega. Izmiksajte ga tek toliko da se slatko vrhnje zapjeni.Ukoliko ne volite slatko vrhnje za šlag koje je na biljnoj bazi možete upotrijebiti i onu šlag pjenu. Bitno je da sladoled bude kremast i da dobijete homogenu smjesu. Kiselo vrhnje, štaub šećer i čokoladni namaz dobro razradite da dobijete homogenu smjesu, te dodajte u slatko vrhnje i još jednom lagano izmiješajte, a zatim dodajte čokoladne strugotine. Spremite ga u prikladne plastične posude ili zdjelice, pa u duboki zamrzivač na nekoliko sati da odstoji. Vadite ga van pomoću slastičarske žlice za sladoled koju ste prethodno uronili u vruću vodu. Ukoliko nemate slastičarsku žlicu možete i pomoću običnih žlica ili ih kasnije oblikovati kao žličnjake.
Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.