Translate

Fino varivo od cvjetače i mrkve

by - svibnja 27, 2012

Nakon završene srednje škole uglavnom sam započeo sa kuhanjem razno-raznih vrsta finih variva od povrća, a među njima je bilo i ovo od mrkve i cvjetače. Kako je bilo ljeto dok sam ovo varivo pripremao odlučio sam se za laganiju varijantu što znači da bude napravljeno bez ikakve vrste zaprške ili nekog drugog zgušnjivača već sam od propasirane polovice povrća ubacio u skuhano varivo. Vrlo jednostavno, ali i brzo se priprema, a i sam recept je pogodan za vegatarijance ali i vegance.Isto tako možete se odlučiti i za bilo koje druge vrste povrća.Svako varivo možete "obogatiti" sa temeljcima bilo da su kuhani od povrća ili mesa ( povrtni ili mesni temeljci ).Sastojci :

500 g cvjetače
4 veće mrkve
4 veće glavice crvenog luka
1 l pilećeg ili povrtnog temeljca + 0,5 l vode
2 srednja korijena svježeg peršina
1 čajna žlica mljevene slatke paprike
sol i crni mljeveni papar po ukusu


..................................

Postupak :


Crveni luk očistite i narežite ga na sitne kocke. Mrkvu i korijen peršina oljuštite te narežite na kolutiće, a cvjetaču nakidajte na sitnije cvjetiće. Kompletan normativ ovog recept podijelite na pola. Od polovice normativa ćete skuhati sve skupa, a zatim  usitniti štapnim mikserom ili propasirati. Dok se sve to skuha drugu polovicu crvenog luka pirjajte na malo ulja sve dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu i korijen peršina, te podlijete sa temeljcem i ostavite da zakuha. Dodajte začine, a zatim cvjetaču iskidanu na cvjetiće srednje veličine. Povrće koje ste prethodno skuhali usitnite ili propasirajte te ga dodajte ovom klasično pirjanom povrću, te ćete na taj način dobiti gušće, kvalitetnije, ukusnije i bolje varivo. Ostavite da još jednom dobro prokuha, te doradite ukus jela. Po želji možete poslužiti kiselo vrhnje i sezonsku salatu, a onima koje ovo varivo ne bude zasitno, uvijek možete posegnuti za nekakvim odreskom mesa.Poslužite još toplo.Bon Appétit


You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja