Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 27. svibnja 2012.

Fino varivo od cvjetače i mrkve

Nakon završene srednje škole uglavnom sam započeo sa kuhanjem razno-raznih vrsta finih variva od povrća, a među njima je bilo i ovo od mrkve i cvjetače. Kako je bilo ljeto dok sam ovo varivo pripremao odlučio sam se za laganiju varijantu što znači da bude napravljeno bez ikakve vrste zaprške ili nekog drugog zgušnjivača već sam od propasirane polovice povrća ubacio u skuhano varivo. Vrlo jednostavno, ali i brzo se priprema, a i sam recept je pogodan za vegatarijance ali i vegance.Isto tako možete se odlučiti i za bilo koje druge vrste povrća.Svako varivo možete "obogatiti" sa temeljcima bilo da su kuhani od povrća ili mesa ( povrtni ili mesni temeljci ).



Sastojci :

500 g cvjetače
4 veće mrkve
4 veće glavice crvenog luka
1 l pilećeg ili povrtnog temeljca + 0,5 l vode
2 srednja korijena svježeg peršina
1 čajna žlica mljevene slatke paprike
sol i crni mljeveni papar po ukusu


..................................

Postupak :

Crveni luk očistite i narežite ga na sitne kocke. Mrkvu i korijen peršina oljuštite te narežite na kolutiće, a cvjetaču nakidajte na sitnije cvjetiće. Kompletan normativ ovog recept podijelite na pola. Od polovice normativa ćete skuhati sve skupa, a zatim  usitniti štapnim mikserom ili propasirati. Dok se sve to skuha drugu polovicu crvenog luka pirjajte na malo ulja sve dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu i korijen peršina, te podlijete sa temeljcem i ostavite da zakuha. Dodajte začine, a zatim cvjetaču iskidanu na cvjetiće srednje veličine. Povrće koje ste prethodno skuhali usitnite ili propasirajte te ga dodajte ovom klasično pirjanom povrću, te ćete na taj način dobiti gušće, kvalitetnije, ukusnije i bolje varivo. Ostavite da još jednom dobro prokuha, te doradite ukus jela. Po želji možete poslužiti kiselo vrhnje i sezonsku salatu, a onima koje ovo varivo ne bude zasitno, uvijek možete posegnuti za nekakvim odreskom mesa.Poslužite još toplo.



Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.