Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 5. svibnja 2012.

Fino varivo od kelja
Kako bi se reklo : "Koliko kuhara toliko i varijanti ovog finog variva od kelja". Ukoliko ste veliki mesojedi ovo varivo možete dodatno obogatiti sa bilo kojom vrsta mesa. Pod tim mislim da se meso dodaje u varivo, a ne posebno kao dodatak uz varivo, na Vama je da odlučite kako više volite.Sastojci :


1 kg svježeg kelja
2 srednje glavice crvenog luka
3 srednje svježe mrkve
4 srednja krumpira
600 g mljevenog mesa
1 l mesnog ili povrtnog temeljca + 0,5 l vode
2 kisela vrhnja
sol
bijeli papar


Postupak :

Krumpir i mrkvu ogulite i narežite ga na kocke srednje veličine, a mrkvu na kolutiće. Kelju odvojite listove, operite ga pod mlazom vode, te ga narežite na kocke. Crveni luk narežite također na sitnije kocke, te ga stavite pirjati na malo ulja. Dodajte mljeveno meso te ga pirjajte sve dok ne prestane puštati vodu. Zatim dodajte mrkvu i krumpir te pirjajte oko 15-tak minuta. Zadnji dodajte kelj,te podlijevajte sa temeljcem u kombinaciji sa vodom. Začinite sa svim navedenim začinima i kuhajte sve dok se povrće ne skuha.Kiselo vrhnje u posebnoj zdjelici dobro razradite, te dodajte u kelj i ostavite da se kuha još 10-tak minuta. Osim mljevenog mesa možete upotrijebiti i pileće, te svinjsko, ovisno tko kako i što voli.

Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.