Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 10. svibnja 2012.

Fino varivo od leće



Kako dolaze sve topliji dani evo i malo lakših jela. Ukoliko ne volite grah konzumirati tokom ljetnih dana , umjesto njega možete upotrijebiti i leću i to u kombinaciji sa više vrsta povrća. Nažalost nisam uspio fotografirati završeni proces ovog variva. Ovo jelo volim spremati u električnom pekaču jer bude vrlo brzo gotovo.


Sastojci :

500 g zelene leće
3 manje glavice crvenog luka
400 g svježe rajčice ili pelata iz konzerve
500 ml pasirane rajčice
3 srednja krumpira
2 do 3 srednje mrkve
150 g slanine
sol, bijeli papar
2-3 lovorova lista
1 l mesnog ili povrtnog temeljca
pola jušne žlice mljevene slatke paprike

................................

Postupak:

Leću nakvasite u vodi i ostavite preko noći da nabubri. Crveni luk nasjeckajte na sitne kocke, te ga stavite pirjati na malo ulja sve dok ne postane staklast. Krumpire i mrkvu očistite i ogulite te narežite na kocke i stavite ga na ispirjani luk da se pirja.Podlijevajte sa temeljcem i ostavite da se kuha oko 15-tak minuta. Slaninu narežite na žlijen, te ju dodajte. Rajčice blanširajte u kipućoj vodi. Ogulite im kožu i izvadite sjemenke, narežite na kocke srednje veličine te dodajte povrću i ostavite da se pirja sve dok rajčica prestane puštati vodu. Podlijete sa pasiranom rajčicom, dodajte sve navedene začine i temeljca po potrebi. Ostavite da se varivo dobro izreducira i začinite ga po ukusu.Poslužite kao samostalno jelo uz sezonsku salatu.




Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.