Translate

Grill ražnjići s rajčicama i prženim krumpirima

by - svibnja 07, 2012


Od 1.maja ostala mi je još mala količina mesa i to svinjski but. Obično nikad ne pravim od toga ražnjiće već od svinjskog vrata jer su takvi najbolji i najukusniji.

Sastojci :

1 kg svinjetine ( but )

................................
Sastojci za marinadu :


- češnjak u granulama
- mljeveni lovorov list
- mljeveni muškatni oraščić
- mljeveni crni papar
- Vegeta
- sušeni mažuran
-sol
2 dl ulja

................................

Ostalo :

2 rajčice

................................

Postupak :

But očistite od suvišne masnoće i žilica, te ga narežite na kocke srednje veličine. Svaku kocku narezanog mesa nabadajte na drvene štapiće za ražnjiće. Sve navedene začine pomiješajte, te time posipajte po mesu. Dobro utrljajte začine i podlijte sa uljem. Najbolje bi bilo ako ste u mogućnosti da meso u ovoj marinadi odstoji najviše 24h, ukoliko ne možete i pola sata će biti dovoljno.


Rajčice narežite na kolutove srednje veličine.Ražnjiće stavite u tavu, a u nju ulje u kojoj je meso odstojalo. Pecite ih sa obje strane sve dok se meso ne karamelizira i dobije zlatno-smeđu boju.


Na preostalu masnoću na kojoj ste ispekli ražnjiće dodajte narezane rajčice i sotirajte ih sa obje strane dok ne porumene. Poslažite ih na pržene krumpire, jedan kolut rajčice, jedan kolut prženog krumpira.Recept za prženi krumpir je ovdje. Prilažem još dodatnih fotografija kako je izgledao! ;)
Poslužite toplo uz sezonsku salatu.Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja