Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 7. svibnja 2012.

Grill ražnjići s rajčicama i prženim krumpirima


Od 1.maja ostala mi je još mala količina mesa i to svinjski but. Obično nikad ne pravim od toga ražnjiće već od svinjskog vrata jer su takvi najbolji i najukusniji.

Sastojci :

1 kg svinjetine ( but )

................................
Sastojci za marinadu :


- češnjak u granulama
- mljeveni lovorov list
- mljeveni muškatni oraščić
- mljeveni crni papar
- Vegeta
- sušeni mažuran
-sol
2 dl ulja

................................

Ostalo :

2 rajčice

................................

Postupak :

But očistite od suvišne masnoće i žilica, te ga narežite na kocke srednje veličine. Svaku kocku narezanog mesa nabadajte na drvene štapiće za ražnjiće. Sve navedene začine pomiješajte, te time posipajte po mesu. Dobro utrljajte začine i podlijte sa uljem. Najbolje bi bilo ako ste u mogućnosti da meso u ovoj marinadi odstoji najviše 24h, ukoliko ne možete i pola sata će biti dovoljno.


Rajčice narežite na kolutove srednje veličine.Ražnjiće stavite u tavu, a u nju ulje u kojoj je meso odstojalo. Pecite ih sa obje strane sve dok se meso ne karamelizira i dobije zlatno-smeđu boju.


Na preostalu masnoću na kojoj ste ispekli ražnjiće dodajte narezane rajčice i sotirajte ih sa obje strane dok ne porumene. Poslažite ih na pržene krumpire, jedan kolut rajčice, jedan kolut prženog krumpira.Recept za prženi krumpir je ovdje. Prilažem još dodatnih fotografija kako je izgledao! ;)
Poslužite toplo uz sezonsku salatu.Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.