Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 22. svibnja 2012.

Kinder kolač

Kinder možete raditi kao kolač ili slagati na katove kao tortu. Nažalost nisam bio u mogućnosti da fotografiram korak po korak, ali vjerujem da ste ga već bili u mogućnosti praviti. Ukoliko ćete praviti kinder kao tortu samo uduplajte normativ kompletnog recepta. Uz lješnjake koristio sam i očišćene pistacije. Kombinacija je za 10! Tepsiju/pleh na kojoj sam pekao koru od bjelanjaka je ona od pećnice originalna.


Sastojci za koru od bjelanjaka :

250 g krupno sjeckanih lješnjaka i pistacija
11 bjelanjaka
2 jušne žlice jabučnog ili alkoholnog octa
20 jušnih žlica šećera kristala
prstohvat soli
1 jušna žlica limunovog soka

............................................

Za premazati koru/e :

150 g nutele ili nekog drugog čokoladnog krem namaza

............................................

Sastojci za kremu :

2 l mlijeka
15 jušnih žlica glatkog brašna
2 vrećice pudinga od vanilije
11 žumanjaka
300 g maslaca
11 jušnih žlica šećera kristala
4 vrećice vanilin šećera ( ili onog domaćeg koji sam ja radio, to bi bilo otprilike 3 jušne žlice vanilin šećera )
15 dag čokolade za kuhanje ili čokoladnog namaza

............................................

Postupak :

Tepsiju premažite sa vrlo tankim slojem ulja, a zatim na nju rasporedite masni papir za pečenje.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.Bjelanjke malo posolite, dodajte limunov sok, te ih počnite mutiti na vrlo laganoj brzini. Kad se bjelanjci malo zapjene dodajte ocat, te nastavite mutiti dodavajući malo po malo šećera sve dok ne dobijete gusti šaum.Na masni papir posipajte lješnjake i pistacije, ravnomjerno raspoređujući ih.
Smjesu pažljivo i lagano pretresite na lješnjake i pistacije, poravnajte, te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 C, oko 1 sat. Povremeno gledajte da kora ne bi zagorjela. Ovo je proces koji oduzima malo više Vašeg vremena jer u biti ta kora od bjelanjaka će se samo sušiti. Najbolje je ukoliko imate ventilacijske pećnice, onda zasigurno i znate o čemu govorim.Gotovu koru ostavite u ugašenoj pećnici još oko 5 minuta, zatim ju izvadite van i prebacite na tacnu s time da Vam vrh bude gdje ste posipali s lješnjacima i pistacijama. Toplu koru još premažite sa razrađenom nutelom ili nekim drugim čokoladnim namazom, te ostavite da strane neka odstoji dok pripremate kremu.
Na laganoj vatri zakuhajte mlijeko s time da odvojite 3 dl mlijeka koji ćete pomiješati sa pudingom, brašnom, jajima i šećerom. Kad mlijeko zakuha ulijte razrađenu smjesu, te kuhajte na laganoj vatri sve dok se krema ne zgusne. Ostavite sa strane da se ohladi, a u poluohlađeno dodajte maslac narezan na sitnije kockice, te pomoću miskera dobro razradite kremu.
Kremu podijelite na dva dijela. Jednu ostavite takvu kakva je, a u drugu dodajte ili otopljenu čokoladu ili čokoladni namaz i još jednom dobro izmiješajte.
Pomoću dresir vrećice štrcajte male puslice po pečenoj kori od bjelanjaka kako je prikazano na fotografijama. Po želji možete preliti u tanjim mlazovima otopljene čokolade, te posipati dodatno sa grubo sjeckanim lješnjacima i pistacijama.
Ukoliko se odlučite za tortu, samo uduplajte sastojke, pa slažete kora- red kreme i opet kora s time da tada vrlo lagano pritisnete koru kako krema ne bi nepotrebno curila izvan kore, a i po želji kompletnu tortu možete premazati sa tučenim slatkim vrhnjem.









Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.