Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 22. svibnja 2012.

Krumpiri svih zemalja


Teško je danas zamisliti bilo koje mesno jelo, a da nema krumpira. Od krumpira zaista možete raditi sve i svašta, bilo da su slana i slatka jela.Ukoliko Vam je dosadio klasični pečeni krumpir ali i svi drugi evo jednog malo složenije, ali i skuplje verzije. Uz dozu maštovitosti i kreativnosti nastao je ovaj krumpir koji će vjerujte mi ostaviti Vas bez daha!  Na ovaj krumpir nitko nije ostao ravnodušan, a i ka tome jako je kaloričan, pa tko voli nek' izvoli! ;)



Sastojci :

1 kg krumpira
1 srednja glavica crvenog luka
2 srednje mrkve
100 g konzerviranog ili smrznutog graška
1 svježa rajčica
1 gotova juha ( od gljiva ili neka druga krem )
0,3 l pilećeg ili povrtnog temeljca
1 čajna žlica mljevene slatke paprike
300 g domaćeg dimljenog sira ( ili nekog drugog )
1 jušna žlica svinjske masti
1 dl vode
............................................

Postupak :

Krumpire dobro operite, ogulite ih i narežite na četvrtine. Mrkvu ogulite i narežite je na tanje kolutiće. Rajčicu i crveni luk narežite na sitnije kocke. Na svinjskoj masti pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu,rajčicu i grašak te pirjajte sve dok povrće ne prestane puštati vodu. Zatim dodajte narezane krumpire, te sve skupa pirjajte oko 15-tak minuta, a pred sam kraj podlijte sa temeljcem. Prekrijte aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C oko 30 minuta. U međuvremenu gotovu juhu iz vrećice razmutite sa 1 dl vode. Krumpir treba izgledati gratiniran baš kao što je i na fotografijama. Izvadite ga van, te prelijte sa razmućenom gotovom juhom, a zatim dodajte naribani domaći-dimljeni sir i vratite natrag u pećnicu da se još malo gratinira. Ovakve krumpire možete jesti kao samostalno jelo, a po želji možete i nekakvo meso poslužiti uz ovo, te svježu ili kiselu salatu po izboru.




Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.