Translate

Krumpiri svih zemalja

by - svibnja 22, 2012


Teško je danas zamisliti bilo koje mesno jelo, a da nema krumpira. Od krumpira zaista možete raditi sve i svašta, bilo da su slana i slatka jela.Ukoliko Vam je dosadio klasični pečeni krumpir ali i svi drugi evo jednog malo složenije, ali i skuplje verzije. Uz dozu maštovitosti i kreativnosti nastao je ovaj krumpir koji će vjerujte mi ostaviti Vas bez daha!  Na ovaj krumpir nitko nije ostao ravnodušan, a i ka tome jako je kaloričan, pa tko voli nek' izvoli! ;)



Sastojci :

1 kg krumpira
1 srednja glavica crvenog luka
2 srednje mrkve
100 g konzerviranog ili smrznutog graška
1 svježa rajčica
1 gotova juha ( od gljiva ili neka druga krem )
0,3 l pilećeg ili povrtnog temeljca
1 čajna žlica mljevene slatke paprike
300 g domaćeg dimljenog sira ( ili nekog drugog )
1 jušna žlica svinjske masti
1 dl vode
............................................

Postupak :

Krumpire dobro operite, ogulite ih i narežite na četvrtine. Mrkvu ogulite i narežite je na tanje kolutiće. Rajčicu i crveni luk narežite na sitnije kocke. Na svinjskoj masti pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu,rajčicu i grašak te pirjajte sve dok povrće ne prestane puštati vodu. Zatim dodajte narezane krumpire, te sve skupa pirjajte oko 15-tak minuta, a pred sam kraj podlijte sa temeljcem. Prekrijte aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C oko 30 minuta. U međuvremenu gotovu juhu iz vrećice razmutite sa 1 dl vode. Krumpir treba izgledati gratiniran baš kao što je i na fotografijama. Izvadite ga van, te prelijte sa razmućenom gotovom juhom, a zatim dodajte naribani domaći-dimljeni sir i vratite natrag u pećnicu da se još malo gratinira. Ovakve krumpire možete jesti kao samostalno jelo, a po želji možete i nekakvo meso poslužiti uz ovo, te svježu ili kiselu salatu po izboru.




Bon Appétit


You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja