Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 22. svibnja 2012.

Modificirani soute stroganoff

Pod pojmom "modificiran" mislim na to da recept nije izvorski soute stroganoff i ne može biti. Svi recepti koji se zovu stroganoff podrazumijevaju se da su pripremljeni od govedine ili junetine ( točnije bifteka ), sve ostalo spada pod modificirane stroganoffe.Soute stroganoff uglavnom se poslužuje uz rižu. Ovaj moj je pripremlje od svinjskog buta ( točnije "ruže" ) i na malo više umaka. Ubacio sam i smrznuti grašak, te domaći ketchup za koji ću uskoro objaviti recept. Uz to sam poslužio one domaće rezance od špinata jer mi je ostalo viška od neki dan.Ovo jelo sam zgusnuo sa vodom u kojoj su se neki dan kuhali domaći rezanci od špinata, no Vi možete ga zgusnuti i na bilo koji drugi način ili napraviti sa manje umaka ili ostaviti da se umak reducira do dovoljne željene gustoće. Za one koji ne konzumiraju svinjetinu ovo jelo mogu zamijeniti kao što sam već unaprijed naveo sa junećom ili goveđom pisanicom ( biftekom) ili teletinom od bilo kojeg dijela mesa. Normativ ovog jela dovoljan je za 4-5 osoba.


Sastojci :

800 g svinjskog buta ( ruža )
3 veće glavice crvenog luka
2 dl domaćeg ketchupa ( nije obavezno )
200 g smrznutog ili konzerviranog graška
4 jaja
250 g kiselih krastavaca
1,5 dl bijelog vina

............................................

Mješavina začina koju sam koristio za ovo jelo: 


- češnjak u granulama
- mljeveni lovorov list
- mljeveni muškatni oraščić
- mljeveni crni papar
- Vegeta
- sušeni mažuran
-sol

............................................

Postupak :

Mesu odvojite suvišnu masnoću i narežite ga žlijen.Meso stavite na vruće ulje i naglo sotirajte, miješajući sve dok meso ne postane zlatno-žute boje. Na preostalu masnoću dodajte sitno nasjeckan crveni luk,te ga stavite pirjati na plitku masnoću sve dok ne postane staklast.Zatim dodajte grašak, te podlijte sa malo vode. U međuvremnu stavite kuhati jaja. Zakuhajte vodu i ubacite svježa jaja. Kuhajte ih 10-15 minuta. Na grašak dodajte meso, te podlijte sa ketchupom ( nije obavezno, ja sam stavio samo radi boje i arome ), umjesto ketchupa dodajte mljevenu slatku papriku, a zatim sve navedene začine i ostavite da dobro ukuha.Ovo jelo sam zgusnuo sa vodom u kojoj se kuhala tjestenina, jer izbjegavam sve vrste zaprški, Vi napravite kako Vam je najjednostavnije. Pred kraj dodajte vino i ostavite da vino ispari. Kuhana jaja ohladite, ogulite ih i narežite na žlijen. Kisele krastavce isto tako. Kad vino ispari dotjerajte okus umaka, a zatim dodajte kisele krastavce i još malo ostavite da se krčka. Pred sam kraj dodajte narezana kuhana jaja. Od priloga možete zaista bilo što upotrijebiti. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.




Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.