Translate

Mousse od limuna s jagodama

by - svibnja 15, 2012

Što bi ovaj mousse bio od limuna, a da u njega ne ide onaj savršen umak od limuna koji sam već objavio na blogu!? Vjerujem da ne bi se limun niti približno osjetio kao što se sad osjeti. Inače da Vam bude iskren odvratni su mi kolači u koje ide želatina bilo da je u listićima ili u prahu jer ionako pa skoro u svima njima se nalazi svinjska želatina.Ne radi se o tome što je svinja u pitanju već takvi kolači i mousse-evi su mi previše umjetni, gumeni su i naravno opet nešto što dolazi iz tvornice. Ovog puta odlučio sam upotrijebiti slatko vrhnja za šlag, a u nekima od sljedećih ću praviti sa snijegom od bjelanjaka.Ukoliko odlučite ne raditi umak od limuna koji sam ja radio onda u mousse možete dodati sušene i svježe limunove korice.Sastojci za kremu od limuna :

3 jaja ( po mogućnosti domaća )
200 g šećera kristala
sok od polovice limuna
30 g maslaca
600 ml slatkog vrhnja za šlag
350 g svježih jagoda

.......................................

Dodatno :

umak od limuna( klik na link da vidite recept )

.......................................

Postupak :

Pripremite dvije posude. U jednu dodajte vode do pola posude, a drugu ostavite praznu. Slijedi priprema kreme od limuna koja se kuha na pari.
U praznu posudu dodajte svježa jaja, šećera kristal i limunov sok. Posuda u kojoj se nalazi voda ne smije kuhati, već lagano strujati, dok u međuvremenu miješajte kremu od limuna. Krema ne smije prokuhati, već se mora lagano isparavati. Miješajte na pari sve dok ne dobijete gustu i homogenu smjesu.


Kad se krema poluohladi dodajte na sitne kocke narezani maslac, te još jednom dobro promiješajte i ostavite sa strane. Sada slatko vrhnje istucite na pola. Ne smije biti prerijedak, niti pregust. Dosta sam domaćica, žena i cura, ali i muškaraca upoznao koji ili previše umute slatko vrhnje pa dobiju maslac ili pak opet premalo ga umute. Za ovaj mousse morate pronaći balans. Ohlađenu kremu od limuna pretresite u slatko vrhnje, te lagano umiješajte da dobijete homogenu smjesu. Jagode narežite na listiće te ih poslažite po rubovima čaša u kojima ćete ovaj mousse posluživati. Pomoću dresir vrećice napunite čaše do pola, opet stavite malo jagoda i opet mousse-a. Pred sam kraj prelijte sa umakom od limuna, posipajte sa sušenom limunovom koricom i ukrasite jagodama. Po želji možete na vrh staviti i tučeno slatko vrhnje.Bon Appétit

You May Also Like

1 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja