Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 14. svibnja 2012.

Omleti

Sada će možda većina Vas reći: " Što će nam recept za omlet kad ga svi znamo raditi!?" Možda i znamo svi, no želim Vam opisati kako ga ja radim. Ne znam kako je u drugim gradovima i državama no u Osijeku je praksa pa skoro u svim ugostiteljskim objektima kod priprema omleta stavljati 2 jajeta u omlet, što je za mene glupost. Barem 3, ako već ne stavljaju četiri. Takav omlet od 2 jaja je koma, proziran k'o papir za pečenje ( masni ) proziran.To bi bilo onda kao da ste dobili palačinku od jaja, a ne omlet, nadjeve ne želim ni komentirati kako štede ili drugim riječima u tragovima su nadjevi bilo da su od sira, crvenog luka ili šunke. Moj omlet koji možete vidjeti na fotografijama je rađen od šunkarice za pizzu, (ukoliko ne jedete svinjetinu možete i pureću šunku upotrijebiti), od 4 jaja i to domaćih. S obzirom da sam radio sa domaćim jajima nisam htio eksperimentirati te sam omlet malo jače zapekao, jer što je sigurno sigurno je.Omlet je poželjno peći na vrlo malo dubljoj masnoći kako bi se što lakše odstranio iz tavice u kojoj ga pripremate. Ne volim općenito prijesno meso, pa tako ni salame, već sam i njih termički obradio.Ukoliko pazite na kalorije pri samom završetku pripreme poklopite ga sa tanjurom kako bi se omlet što lakše izvadio iz tavice.


Sastojci :

4 jaja ( po mogućnosti domaća )
1/2 čajne žlice soli
prshovat bijelog papra
1/2 dl mlijeka
5-6 kriški šunke
ulja ( tek toliko da malo više prekrije dno tavice ili kombinacija ulja i maslaca )

......................................................

Postupak :

Jaja razmutite tek toliko da se upjene. Dodajte sol i bijeli papar i mlijeko, te još jednom dobro razradite. Zagrijte tavu, te na nju slažite narezanu šunkaricu i sotirajte sa obje strane sve dok ne dobiju lijepu žutu boju. Izvadite van, te ostavite sa strane. U tavu dolijte još malo ulja, a zatim dodajte umućena jaja, te pecite odvajajući rubove od tavice i miješajući po sredini kako bi se omlet što ravnomjernije ispekao. Na pečeni omlet stavite sotiranu šunkaricu, preklopite i poslužite. Isto takav omlet možete raditi i sa crvenim lukom s tim da njega prvo sotirate na malo masnoće a zatim dodate jaja na to, dok sa sirom njega dodajte pred kraj naribanog ili u listićima te preklapate omlet. Poslužite još toplo uz salatu po izboru.Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.