Translate

Omleti

by - svibnja 14, 2012

Sada će možda većina Vas reći: " Što će nam recept za omlet kad ga svi znamo raditi!?" Možda i znamo svi, no želim Vam opisati kako ga ja radim. Ne znam kako je u drugim gradovima i državama no u Osijeku je praksa pa skoro u svim ugostiteljskim objektima kod priprema omleta stavljati 2 jajeta u omlet, što je za mene glupost. Barem 3, ako već ne stavljaju četiri. Takav omlet od 2 jaja je koma, proziran k'o papir za pečenje ( masni ) proziran.To bi bilo onda kao da ste dobili palačinku od jaja, a ne omlet, nadjeve ne želim ni komentirati kako štede ili drugim riječima u tragovima su nadjevi bilo da su od sira, crvenog luka ili šunke. Moj omlet koji možete vidjeti na fotografijama je rađen od šunkarice za pizzu, (ukoliko ne jedete svinjetinu možete i pureću šunku upotrijebiti), od 4 jaja i to domaćih. S obzirom da sam radio sa domaćim jajima nisam htio eksperimentirati te sam omlet malo jače zapekao, jer što je sigurno sigurno je.Omlet je poželjno peći na vrlo malo dubljoj masnoći kako bi se što lakše odstranio iz tavice u kojoj ga pripremate. Ne volim općenito prijesno meso, pa tako ni salame, već sam i njih termički obradio.Ukoliko pazite na kalorije pri samom završetku pripreme poklopite ga sa tanjurom kako bi se omlet što lakše izvadio iz tavice.


Sastojci :

4 jaja ( po mogućnosti domaća )
1/2 čajne žlice soli
prshovat bijelog papra
1/2 dl mlijeka
5-6 kriški šunke
ulja ( tek toliko da malo više prekrije dno tavice ili kombinacija ulja i maslaca )

......................................................

Postupak :

Jaja razmutite tek toliko da se upjene. Dodajte sol i bijeli papar i mlijeko, te još jednom dobro razradite. Zagrijte tavu, te na nju slažite narezanu šunkaricu i sotirajte sa obje strane sve dok ne dobiju lijepu žutu boju. Izvadite van, te ostavite sa strane. U tavu dolijte još malo ulja, a zatim dodajte umućena jaja, te pecite odvajajući rubove od tavice i miješajući po sredini kako bi se omlet što ravnomjernije ispekao. Na pečeni omlet stavite sotiranu šunkaricu, preklopite i poslužite. Isto takav omlet možete raditi i sa crvenim lukom s tim da njega prvo sotirate na malo masnoće a zatim dodate jaja na to, dok sa sirom njega dodajte pred kraj naribanog ili u listićima te preklapate omlet. Poslužite još toplo uz salatu po izboru.You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja