Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

srijeda, 9. svibnja 2012.

Paprike punjene sirom

Čim započne ljetna sezona ne mogu odoljeti, a da ne počnem pripremati paprike punjene sa svim i svačim, a naročito ove sa svježim kravljim sirom.
Vrlo su zasitne pa ih možete jesti u bilo kojoj kombinaciji sa svježim sezonskim povrćem kao salatu. Jedino malo više vremena oduzimaju jer se moraju prvo ispeći sa svih strana, pa oguliti, onda ih puniti sa nadjevom od sira, panirati i pred sam kraj pohati. Obično uvijek zaboravim fotografirati presjeke određenih jela, pa sam tako i ove paprike zaboravio.


Sastojci :

1 kg svježe žute paprike
500 g svježeg kravljeg sira
1 kiselo vrhnje
300 g slanine, pršuta, pancete ( odaberite što najviše volite i što Vam najviše odgovara )
ulje po potrebi
malo soli

................................

Za paniranje :
jaja
brašno
krušne mrvice ( po potrebi ćete sami procijeniti koja Vam količina odgovara )

................................

Postupak :

Paprike možete peći na otvorenoj vatri, na plameniku štednjaka ili jednostavno u tavici ili još bolje ukoliko imate električni pekač. Stavite malo ulja i pecite paprike okretajući ih sa svih strana da dobiju blagu smeđu boju. Sve pečene paprike poslažite u dublju posudu, a zatim ih prekrijete sa prozirnom folijom kako bi se uparile i kasnije bile što jednostavnije za očistiti i oguliti.
Paprikama odstranite peteljke i pažljivo uklonite sjemenke da ne biste pokidali papriku.


U posebnoj posudi na vrlo malo ulja propirjajte slaninu. Sir izmiješajte sa kiselim vrhnjem i slaninom, te time punite svaku papriku.
Panirajte ih na bečki način, na plitkoj masnoći sa obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Stavite ih na papirnati ubrus kako bi upile višak masnoće i poslužite uz sezonsku salatu.
Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.