Translate

Paprike punjene sirom

by - svibnja 09, 2012

Čim započne ljetna sezona ne mogu odoljeti, a da ne počnem pripremati paprike punjene sa svim i svačim, a naročito ove sa svježim kravljim sirom.
Vrlo su zasitne pa ih možete jesti u bilo kojoj kombinaciji sa svježim sezonskim povrćem kao salatu. Jedino malo više vremena oduzimaju jer se moraju prvo ispeći sa svih strana, pa oguliti, onda ih puniti sa nadjevom od sira, panirati i pred sam kraj pohati. Obično uvijek zaboravim fotografirati presjeke određenih jela, pa sam tako i ove paprike zaboravio.


Sastojci :

1 kg svježe žute paprike
500 g svježeg kravljeg sira
1 kiselo vrhnje
300 g slanine, pršuta, pancete ( odaberite što najviše volite i što Vam najviše odgovara )
ulje po potrebi
malo soli

................................

Za paniranje :
jaja
brašno
krušne mrvice ( po potrebi ćete sami procijeniti koja Vam količina odgovara )

................................

Postupak :

Paprike možete peći na otvorenoj vatri, na plameniku štednjaka ili jednostavno u tavici ili još bolje ukoliko imate električni pekač. Stavite malo ulja i pecite paprike okretajući ih sa svih strana da dobiju blagu smeđu boju. Sve pečene paprike poslažite u dublju posudu, a zatim ih prekrijete sa prozirnom folijom kako bi se uparile i kasnije bile što jednostavnije za očistiti i oguliti.
Paprikama odstranite peteljke i pažljivo uklonite sjemenke da ne biste pokidali papriku.


U posebnoj posudi na vrlo malo ulja propirjajte slaninu. Sir izmiješajte sa kiselim vrhnjem i slaninom, te time punite svaku papriku.
Panirajte ih na bečki način, na plitkoj masnoći sa obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Stavite ih na papirnati ubrus kako bi upile višak masnoće i poslužite uz sezonsku salatu.
Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja