Translate

Pesto od rikule

by - svibnja 20, 2012

Ukoliko volite pesto od bosiljka, vjerujem da ćete voljeti i ovaj od rikule. Standardni pesto se priprema od bosiljka, pinjola i maslinovog ulja, ovaj koji sam neki dan radio nisam stavljao pinjole jer su bezobrazno skupi i precijenjeni, nema veze koliko pinjolima treba da sazriju i kompletan proces oko njega, jednostavno napravio sam improvizaciju i umjesto pinjola sam stavio orah jezgru. Rikola je sama po sebi pikantna i nema potrebe posezati za dodatnim začinima, a evo i mojeg pesta.

Sastojci :

200 g svježe rikole
0,5 l maslinovog ulja ( možete i suncokretovog ulja dodati, ili sa njim raditi ukoliko želite jeftiniju varijantu)
1/2 čajne žlica morske krupne soli ( po ukusu )
20 g oraha ( jezgra ) ili mala šaka ( ili ukoliko imate pinjole, stavite njih )

............................................

Postupak :

Rikolu dobro operite, te ju osušite. Stavite je u dublju posudicu, prelijte sa maslinovim uljem, dodajte orah jezgru, soli i pomoću štapnog miksera izmiksajte sve dobro u kašu. Po potrebi dodavajte maslinovog ulja. Ovakav pesto možete držati u hladnjaku nekoliko dana. Bitno je kad izmiksate da prelijte sa još maslinovog ulja dodatnog kako biste sačuvali boju ali i kvalitetu ovog pesta, te samim time maslinovo ulje u ovoj priči predstavlja prirodni "konzervans".

Domaće rezance sa špinatom ću postaviti sutra, danas zaista nisam imao vremena.







You May Also Like

1 comments

  1. Doma obožavamo pesto ala giovanese , a za ovaj sa rigom nisam nikada čula i oduševio me je jer obožavam rigu! Nadam se da ću isprobati! I ja koristim orahe kada nemam pinjola.

    OdgovoriIzbriši

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja