Translate

Piletina u cornflakes-u

by - svibnja 22, 2012

Ovu piletinu sam radio još u srednjoj školi da bi danas bila sve popularnija i popularnija. Ukoliko Vam je dosadio klasičan način paniranja piletine i općenito svih odrezaka , možete ga i na ovaj način pripremiti. Piletina uglavnom ide sa ovim kukuruznim pahuljicama jer znate svi i sami da pilećim prsima ne treba dugo da se ispeku, a ukoliko radite sa nekim drugim odrescima poželjno je da su odresci što tanje narezani kako kukuruzne pahuljice ne bi zagorjele tokom pohanja. U ove pahuljice volim staviti češnjak i to onaj u granulama jer ukoliko stavite svježi on će vrlo lako zagorjeti. Postoji još i jedna druga varijanta ove piletine, a ta je da kukuruzne pahuljice možete zdrobiti i usitniti, te ostavite malo većih komada kako bi došlo do bolje pregleda o čemu se radi. Treća varijanta bi bila klasični bečki način ( brašno i to oštro, jaja, te kukuruzne pahuljice ). Ukoliko ne volite češnjak možete ga izostaviti. Eh, da sam znao i za ovaj recept da ću ga objaviti na blogu fotografirao bih presjek mesa, ali i korak po korak kako napraviti ove odreske, no tu je što je.


Sastojci :

600 g pilećih prsa

 .............................

Dodatni sastojci :

200 g cornflakes -a ( kukuruznih pahuljica )
1 čajna žlica češnjaka u prahu
soli i bijelog mljeveno papra po ukusu

.............................

Postupak :

Pileće filee narežite na komade srednje veličine. U posebnoj posudi dobro izmiješajte kukuruzne pahuljice sa solju, paprom i češnjakom. Svaki pileći file uvaljajte u tu smjesu, te pržite na plitkoj masnoći sa obje strane dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Pržene filee stavite na kuhinjski papir kako bi se ocijedili od suvišne masnoće.
Poslužite uz prilog koji Vam najbolje odgovara i sezonsku salatu.


Bon Appétit
 

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja