Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 22. svibnja 2012.

Piletina u cornflakes-u

Ovu piletinu sam radio još u srednjoj školi da bi danas bila sve popularnija i popularnija. Ukoliko Vam je dosadio klasičan način paniranja piletine i općenito svih odrezaka , možete ga i na ovaj način pripremiti. Piletina uglavnom ide sa ovim kukuruznim pahuljicama jer znate svi i sami da pilećim prsima ne treba dugo da se ispeku, a ukoliko radite sa nekim drugim odrescima poželjno je da su odresci što tanje narezani kako kukuruzne pahuljice ne bi zagorjele tokom pohanja. U ove pahuljice volim staviti češnjak i to onaj u granulama jer ukoliko stavite svježi on će vrlo lako zagorjeti. Postoji još i jedna druga varijanta ove piletine, a ta je da kukuruzne pahuljice možete zdrobiti i usitniti, te ostavite malo većih komada kako bi došlo do bolje pregleda o čemu se radi. Treća varijanta bi bila klasični bečki način ( brašno i to oštro, jaja, te kukuruzne pahuljice ). Ukoliko ne volite češnjak možete ga izostaviti. Eh, da sam znao i za ovaj recept da ću ga objaviti na blogu fotografirao bih presjek mesa, ali i korak po korak kako napraviti ove odreske, no tu je što je.


Sastojci :

600 g pilećih prsa

 .............................

Dodatni sastojci :

200 g cornflakes -a ( kukuruznih pahuljica )
1 čajna žlica češnjaka u prahu
soli i bijelog mljeveno papra po ukusu

.............................

Postupak :

Pileće filee narežite na komade srednje veličine. U posebnoj posudi dobro izmiješajte kukuruzne pahuljice sa solju, paprom i češnjakom. Svaki pileći file uvaljajte u tu smjesu, te pržite na plitkoj masnoći sa obje strane dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Pržene filee stavite na kuhinjski papir kako bi se ocijedili od suvišne masnoće.
Poslužite uz prilog koji Vam najbolje odgovara i sezonsku salatu.


Bon Appétit
 

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.