Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 3. svibnja 2012.

Piletina u umaku od jogurta




Evo još jednog mesa koje se prvo panira, prži, pa se kuha. Vrlo brzo se priprema, a možete ga poslužiti sa bilo kojim prilogom. Fotografije su opet malo lošije kvalitete jer su slikane mobitelom.



Sastojci :

700 g pilećih prsa


Sastojci za paniranje :

2 jaja
4 jušnih žlica brašna
voda i mlijeko po potrebi
prstohvat soli

Sastojci za umak od jogurta :

3,5 dl jogurta
1 dl mlijeka
pola jušne žlice sušenog vlasca
1 režanj češnja češnjaka
sol i bijeli mljeveni papar po ukusu
1 jušna žlica gustina

Postupak :

Pilećim prsima odstranite suvišnu masnoću i odvojite od kostiju. Svaki komad prsa narežite na veće filete. Za smjesu paniranja jaja dobro razradite sa mlijekom, dodajte brašno i sol te dobro umiješajte. Morate dobiti smjesu gušću od one smjese za palačinke. Svaki filet pilećih prsa prvo uvaljajte u brašno, zatim u smjesu, te ih pržite na plitkoj masnoći sa obje strane sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju.Za umak od jogurta u posebnoj posudi ulijte jogurte, dodajte sve navedene začine i posolite po ukusu.Češnjak naribajte na sitnom ribežu ili ga jednostavno nasjeckajte na sitne kockice. Kad prokuha dodajte mlijeko razrađeno sa gustinom i ostavite da ukuha. Vratite pržena pileća prsa u umak i prokuhajte još oko 10 -tak minuta.Poslužite uz prilog koji Vam najbolje odgovara i što volite.





Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.