Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 29. svibnja 2012.

Pommes iz pećnice


Vjerujem da je većina Vas već prije vidjela na deklaracijama smrznutog pomfrija ( French Fries-a ), postupke pripreme, a isto tako i postupak kako da ga ispečete u pećnici.Znam da nisam otkrio nikakvu toplu vodu, no kako je ovo blog o kulinarstvu i gastronomiji globalno smatram da i ovaj način pripreme krumpira trebam podijeliti s Vama. Ovakav način možete pripremiti ukoliko pazite na svoju prehranu i da ne unosite prevelike kalorije u Vaš organizam, ja nisam taj, no eto neka se na ovom blogu pronađe i ovakvo nešto. Isto tako vjerujem da ste mogli primijetiti kako je gotovi smrznuti pommes mastan sam po sebi. To samo tvornice mogu na taj način smrznuti krumpir na ovaj način i još da bude mastan. Određenu količinu rasporedite po masnom papiru za pečenje, poravnajte da budu svi ravnomjerno raspoređeni kako bi se krumpiri što bolje ispekli.Isto tako obratite pozornost i na to da stavite komade krumpira koji su podjednaki da Vam oni sitniji komadi tokom pečenja ne bi jako potamnili ili zagorjeli. U mojoj pećnici postoji opcija "gornji-donji grijač" - 200 C. Pekao se malo više od pola sata s time da tepsiju-pleh nisam okretao, niti sam pommes miješao tokom pečenja. Ukoliko volite hruskavije ostavite da se malo više zapeče sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Pred sam kraj pečenja pommes posipajte solju, a isto tako možete izmiješati, sol, vegetu ( ili neku mješavinu začina sličnoj njoj, a ima je ) i crnog mljevenog papra, te time posipati po pommesu, promiješati i poslužiti još toplo uz ketchup, majonezu ili neki drugi umak.

3 komentara:

  1. Nikada nisam pekla pomfri u rerni, eto, za mene je ovo novo. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prije svega drago mi je da sam otkrila tvoj blog, jako zanimljivih recepata imaš, a ovaj pommes je jedan od njih. I za mene je ovo novi način koji mi se puno više sviđa od onog standardnog u ulju. Isprobavam !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Branka, drago mi je da Vam se sviđaju recepti! ;)

      Izbriši

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.