Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 21. svibnja 2012.

Proljetna salata II.


Kupio sam veće količine cherry rajčica, mekog sira iz salamure, aceta i maslinovog ulja, te sam napravio još jednu salatu. Ova je barem po mojem ukusu bolja nego li ona prva.I za ovu salatu koristio sam reducirani aceto,ukoliko želite možete i bez reduciranja jednostavno samo preliti gotovu salatu sa acetom, no meni je ukusnija kad se aceto malo reducira uz dodatak malo vode i šećera.Ovu salatu možete raditi od bilo kojeg drugog povrća, ne mora striktno biti od ovih namirnica.Sol nema potrebe dodavati jer ovaj meki sir iz salamure koji sam ja upotrebljavao je dosta slan. Ukoliko radite s mozarellom dodajte soli po ukusu.Sastojci :

400 g cherry ( koktel ) rajčica
1/2 srednje glavice ljubičastog luka
50 g mekog sira iz salamure
3-4 žlice maslinovog ulja

.............................

Sastojci za dresing :

3 dl aceta balsamica
4 jušne žlice vode
1 čajna žlica šećera kristala

.............................

Postupak :

Rajčicu narežite na četvrtine ukoliko su veće, ukoliko su manje samo ih prerežite na pola. Sir i ljubičasti luk narežite na kocke.
U malom lončiću zakuhajte aceto, vodu i šećer. Kad prokuha smanjite vatru, te ostavite da kuha na laganoj vatri sve dok se aceto u potpunosti ne reducira i dok ne dobijete sirup koji mora biti slatkasto-kiselkastog okusa. Prvo poslažite povrće, a zatim prelijte sa reduciranim acetom i maslinovim uljem.

Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.