Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 7. svibnja 2012.

Punjena i rolana šunka

Primjetio sam kako ima puno zainteresiranih za ovaj recept, pa evo. Upotrijebio sam Pik-ove delikates šunke, a isto tako možete i od bilo koje druge šunke, pa čak i neke vrste salama, parizera, mortadela i sl.
Vlasac bi bilo najbolje upotrijebiti onaj svježi jer ima jaču i bolju aromu koja će se savršeno ukomponirati sa svježim sirom. Ukoliko radite sa suhim vlascem istucite ga u mužaru ili stavite sušeni vlasac u kuhinjsku krpu ili u vrećice za zamrzivač i lagano batom za meso potucite vlasac kako biste oslobodili eterična ulja.Ovo sam koristio kao hladno predjelo za Uskrs.Nažalost tada nisam uspio fotografirati korak po korak izradu ovog hladnog jela, no mislim da ćete sve shvatiti.

Sastojci :

700 g kuhane šunke
300 g svježeg kravljeg sira
150 - 200 g sušene slanine, pršuta, pancete ( odaberite što Vam najviše odgovara )
1 kiselo vrhnje
1 čajna žlica svježeg vlasca
sol, bijeli papar po ukusu
zelena salata i tvrdo kuhana jaja kao prilog

Postupak :

Po radnoj površini raširite prozirnu foliju da bude dugačka oko 40-tak cm. Na nju po sredini slažite kriške kuhane šunke, jednu do druge.Slaninu pirjajte na vrlo malo masnoće sve dok ne dobije zlatnu boju i postane hruskava. Svježi sir dobro razradite sa kiselim vrhnjem,dodajte slaninu, a zatim mu dodajte sve navedene začine i dobro promiješajte. Nadjev ostavite oko 10-tak minuta da odstoji, ponovno promiješajte te dodajte na šunku namaz od sira. Pomoću folije zarolajte šunku, režite je ukoso. Poslužite uz zelenu salatu narezanu na rezance, te tvrdo kuhana jaja.

Bon Appétit
 

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.