Translate

Punjena paprika

by - svibnja 29, 2012

Ovaj recept  već prije je bio opisan kompletni postupak, no tada sam radio dulme ( svježi crveni luk koji sam punio sa nadjevom od mljevenog mesa i riže ). Gotovo ista stvar je i sa ovim punjenim paprikama.Sva ova starija tradicionalna jela najbolja su kad odstoje dan-dva, pa i više i dakako da su ukusnije, naročito ona jela u koja stavljamo zaprške jer stajanjem svi sastojci se bolje povežu, a ista stvar je i sa ovim punjenim paprikama, sa sarmom, grahom i sl. Još jedan u nizu od recepta koji se dosta često upotrebljavao u mojoj obitelji, počevši od moje prabake, pa danas i u mojoj verziji. Punjena paprika ili filovana paprika kako su je zvali još se zove i dolma jer opet radi o punjenom povrću, samo je ovog puta riječ o svježoj paprici. Gotovo sve dulme pripremam na slijedeći način : pirjam sitno sjeckani crveni luk na malo ulja sve dok ne postane staklast, a zatim dodajem rižu, te je pržim sve dok ne počne "škripati", a zatim to sve sjedinim sa kombinacijom mljevenog mesa. Tko ne jede svinjetinu može i pilećeg ili neke druge vrste mesa napraviti nadjev. Za ovaj recept dodati ću samo dvije fotografije kako je to izgledalo, a sve ostalo možete vidjeti na ovom linku.Tokom kuhanja punjene paprike možete dodati umjesto vode i mesni ili povrtni temeljac. Dodavanjem pasirane rajčice sprječavate raspadanje mesa, ali nemojte zaboraviti i dodati malo šećera kristala na samom kraju kuhanja kako ne biste dobili prekiseli umak. Što se priloga tiče možete zaista upotrijebiti bilo što, a glavni i oni najčešći prilozi su kuhani krumpir ili kašica od krumpira ( pire krumpir ).Obnova posta ( 26.07.2012.)

Neki dan sam opet radio punjenu papriku ( filovanu ), ovog puta imam i fotografije s kašicom od krumpira. Moram samo reći kako je ova svježa paprika prva i jedina koju sam našao na tržnici koji zaista ima miris po njoj, jednostavno oduševila me. Umak od rajčice se savršeno osjetio po njoj. Nakon što smo je pojeli ostala mi je veća količina umaka od rajčice. Spakirao sam ih u duple vrećice za zamrzivač i kad se opet odlučim praviti ih imam gotov umak, a isto tako možete i Vi napraviti jer ćete time ubrzati si proces kuhanja.
Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja