Translate

Salata od graha

by - svibnja 12, 2012


Evo jedne vrlo jednostavne salate od graha koja Vam može poslužiti kao i zimnica. Prošle godine ovoga sam napravio more. Vjerojatno se sjećate kada sam objavio onaj recept ragu bolognese sa povrćem!?E to je ta salata od graha išla u umak. Ovu salatu možete poslužiti uz bilo koje odreske, kao hladno predjelo i sl. Sama priprema je vrlo jednostavna.




Sastojci :

3 konzerve bijelog graha
2,5 kg paprike rog ( crvene )
1,5 glavica svježeg češnjaka
500 g slanine ( po želji )
1,5 l pasirane rajčice
2 dl alkoholnog octa
3,5 dl ulja
4 srednje glavice crvenog luka
3 veće mrkve ( koje prethodno ogulite i skuhajte )
450 g smrznutnog ili konzerviranog graška
2 jušne žlice mljevene slatke paprike
1 svežanj svježeg peršinovog lišća
šećer,crni mljeveni papar, sol po ukusu




................................

 Postupak :

Kako sam i kod drugih priprema zimnice objasnio prvo pripremite staklenke.
Crveni luk i češnjak narežite na sitne kockice, a papriku na kockice srednje veličine. Prvo pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast, zatim dodajte narezanu svježu papriku i češnjak, te pirjajte sve dok paprika ne omekša.Slaninu narežite na žlijen, te ju ostavite sa strane. Na pirjanu papriku dodajte sve ostalo osim mrkve,graha i graška, te ostavite da se pirja na laganoj vatri oko sat vremena. Pred sam kraj dodajte grah, mrkvu i grašak, te pirjajte još oko 10-tak minuta da se sve lijepo prožme.Slaninu možete i ne morate dodati u grah salatu, ja sam stavio.Slaninu dodajte također pred kraj. Peršinovo lišće nasjeckajte te dodajte zadnje. Salatu još vruću pretresite u staklenke, te ih okrenite naopačke kako bi se salata pasterizirala.







Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja