Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 10. svibnja 2012.

Salata od sotirane piletine


Evo jedne brzinske hladne salate od piletine.Po želji možete dodati u ovu salatu i tvrdo kuhana jela. Ovaj normativ je za max. 3 osobe, ukoliko želite napraviti za više ljudi samo uduplajte normativ.Ovu salatu možete raditi od bilo kojeg drugog mesa.Sastojci :

500 g  pilećih prsa


................................

Za dresing :

2 vrećice majoneze
2 jušne žlice ketchupa
1 jogurt ( 170 ml )
1 puna čajna žlica sušenog estragona
1 svježi krastavac
1 svježa crvena paprika

................................

Za garniranje :

svježa zelena salata


................................

Postupak:

Pileća prsa odvojite od kostiju i suvišne masnoće.Narežite na filete i sotirajte na plitkoj masnoći sa obje strane sve dok piletina ne dobije zlatnu boju. Ostavite sa strane da se ohladi. Za dresing ogulite svježe krastavce i narežite ih na jako sitne kockice, isto tako i sa svježom paprikom. Majonezu pomiješajte sa ketchupom, te im dodajte sušeni estragon.U umak dodajte Zelenu salatu narežite na rezance sa kojom ćete kasnije garnirati ovo hladno predjelo.
Sotiranu piletinu narežite na žlijen. Na tanjur prvo stavite podlogu od zelene salate, dodajte izrezanu piletinu, te prelijte sa dresingom. Ukrasite po želji.Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.