Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 3. svibnja 2012.

Savršeni prženi krumpir


Ne znam koliko se sjećate, no već smo imali ovakav recept za krumpir pripremljen na ovaj način pod receptom "Fish 'n chips", no jednostavno moram ga izdvojiti kao zasebnog i staviti pod grupu "prilozi". Istina je da ima malo više petljanja oko krumpira, no svaka uložena minuta u pripremi ovog krumpira na kraju će se isplatiti. Po mojem mišljenju niti jedan prženi ili pečeni krumpir nije ravan ovome. Ovakav prženi krumpir slažite na što veći tanjur, pladanj ili što već imate slično kao i musaku od krumpira kada slažete. To radim zato jer ukoliko pržene krumpire stavljam jedan na drugi upariti će se, neće biti hruskavi. Solim ih tek kad se isprže, a kad se ohlade prebacim ih u jednu posudu. Izvana su hruskavi,a iznutra kuhani. Možete ih kombinirati sa bilo kojim mesnim jelom, a kao dodatni "crunch" ( hrskavost ) ovog puta u smjesu od brašna i mljevene slatke paprike stavio sam i malo kukuruzne krupice. Ovaj krumpir sam radio za 1. maj u kombinaciji sa mesom na roštilju i paprikama u senfu.


Sastojci :

800 g očišćenog i oguljenog krumpira
250 g oštrog brašna
1 jušna žlica mljevene slatke paprike
pola jušne žlice kukuruzne krupice
sol po ukusu
ulje za prženje

Postupak:

Krumpire ogulite, te ih narežite na ploške i stavite kuhati oko 20 min. Procijedite ih i ostavite da se ohlade.
Brašno izmiješajte sa paprikom i kukuruznom palentom. Svaku plošku krumpira uvaljajte u mješavinu sa brašnom, te ih pržite u dubokom ulju sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i pred sam kraj ih posolite.

Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.