Translate

Začinski maslac

by - svibnja 03, 2012

Većina nas voli maslac i zašto ga ne bismo upotrijebili, doradili i obogatili sa novim okusima? Maslac pripremljen na ovaj način možete upotrebljavati za sve vrste umaka, možete na njemu pirjati ili sotirati sve vrste mesa ili jednostavno ga staviti na pečeni komad mesa dok je još vruć, te na taj način dati specifičan okus određenih mesnih odrezaka. Upotrijebite bilo koju količinu maslaca. te mu dodajte više ili samo neke od mirodija i začina. Kao takvog jednostavno ga omotajte prozirnom folijom u obliku valjka i kada ga budete trebali jednostavno odrežete nekoliko komadića i stavite ga na pečeni odrezak mesa. Vrlo bitno je da naglasim kada ga budete spremali u duboki zamrzivač da on ne bude prepun drugih određenih stvari i namirnica koje su jakog okusa i mirisa jer će maslac "pokupiti" sve te mirise, promijeniti će organoleptička svojstva jer ipak se radi o mliječnom proizvodu koji je brzo kvari, slična stvar je i sa svim drugim mliječnim namirnicama, jajima i sirevima.

Sastojci :

500 g maslaca
mješavina začinskog bilja i mirodija ( ovdje možete upotrijebiti sve vrst, ja sam koristio svježe sjeckano peršinovo lišće i krupno svježe mljeveni papar )
pola jušne žlice soli

Postupak:

Maslac ostavite vani na sobnoj temperaturi kako bi omekšao. Pomoću miksera pjenasto ga izlupajte,dodajte sol i začine, mirodije koje želite. Možete i staviti suhog ili svježeg vlasca, estragon. Dajte si maštu na volju i napravite po svojem ukusu začinski maslac. Razrađeni maslac ravnomjerno rasporediti po prozirnoj foliji, omotajte ga u oblik valjka-bombona, te spremite u duboki zamrzivač. Obično kad pravim naravne odreske jednostavno ih sotiram ili na tom maslacu ili kad se meso karamelizira serviram ga na tanjur i gore na vrh odreska dok je još vruć stavim dvije male kriške tog maslaca.



You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja