Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 3. svibnja 2012.

Začinski maslac

Većina nas voli maslac i zašto ga ne bismo upotrijebili, doradili i obogatili sa novim okusima? Maslac pripremljen na ovaj način možete upotrebljavati za sve vrste umaka, možete na njemu pirjati ili sotirati sve vrste mesa ili jednostavno ga staviti na pečeni komad mesa dok je još vruć, te na taj način dati specifičan okus određenih mesnih odrezaka. Upotrijebite bilo koju količinu maslaca. te mu dodajte više ili samo neke od mirodija i začina. Kao takvog jednostavno ga omotajte prozirnom folijom u obliku valjka i kada ga budete trebali jednostavno odrežete nekoliko komadića i stavite ga na pečeni odrezak mesa. Vrlo bitno je da naglasim kada ga budete spremali u duboki zamrzivač da on ne bude prepun drugih određenih stvari i namirnica koje su jakog okusa i mirisa jer će maslac "pokupiti" sve te mirise, promijeniti će organoleptička svojstva jer ipak se radi o mliječnom proizvodu koji je brzo kvari, slična stvar je i sa svim drugim mliječnim namirnicama, jajima i sirevima.

Sastojci :

500 g maslaca
mješavina začinskog bilja i mirodija ( ovdje možete upotrijebiti sve vrst, ja sam koristio svježe sjeckano peršinovo lišće i krupno svježe mljeveni papar )
pola jušne žlice soli

Postupak:

Maslac ostavite vani na sobnoj temperaturi kako bi omekšao. Pomoću miksera pjenasto ga izlupajte,dodajte sol i začine, mirodije koje želite. Možete i staviti suhog ili svježeg vlasca, estragon. Dajte si maštu na volju i napravite po svojem ukusu začinski maslac. Razrađeni maslac ravnomjerno rasporediti po prozirnoj foliji, omotajte ga u oblik valjka-bombona, te spremite u duboki zamrzivač. Obično kad pravim naravne odreske jednostavno ih sotiram ili na tom maslacu ili kad se meso karamelizira serviram ga na tanjur i gore na vrh odreska dok je još vruć stavim dvije male kriške tog maslaca.



Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.