Translate

Alkoholni sorbet s bazgom

by - lipnja 07, 2012

Moj gorenjski hladnjak sa zamrzivačem je star cca 5 godina i naravno u banani je, otišlo je kućište hladnjaka koje košta preko 1000 kn-a što se naravno ne isplati popravljati, no to govorim zato jer nisam zadovoljan kako i na koji način smrzava hranu, a da ne spominjem vodu koja se nakuplja u hladnjaku. Dosta dugo sam se nećkao hoću ili neću objaviti ovaj vrlo jednostavan alkoholni sorbet jer mi je recept ne znam nekako čudan i prejednostavan, no kako što napravim tako i objavim pa da su i ona najjednostavnija i najbanalnija jela, bilo da su u slanim ili slatkim verzijama. Ali nisam baš niti zadovoljan s ishodom i reprezentativnim dijelom.Ovom sorbetu je trebalo više od 24 h da se smrzne i to zahvaljući pokidanom zamrzivaču. Sorbet spada također u vrstu sladoleda, samo što se radi bez mlijeka i bez jaja i dobro dođe za nadolazeće vruće i sparne dane da se malo rashladimo.Isto tako vjerujem da imate i bazginog soka pri ruci, a ukoliko ne konzumirate alkohol možete napraviti sorbet i od drugih voćnih sirupa bilo da je domaća ili kupovna proizvodnja uz dodatak vode.


Sastojci :

0,5 dl bijelog vina
1 dl domaćeg likera od limuna ( lemoncello-već postoji recept za njega na ovom blogu, nije opcija da se doda, no ovako sam ja to radio)
0,3 dl soka ( sirupa ) od bazge
sok od polovice limuna

.......................................................................

Postupak :

Sve navedene sastojke stavite u plastičnu posudu, dobro izmiješajte, te ostavite najmanje 24 h da odstoji, a tokom tih 24h povremeno par puta tokom dana miješajte.
Isto tako možete od bilo koje druge vrste voćnih sirupa u kombinaciji sa svježe ocijeđenim agrumima napraviti također vrlo jednostavan i osvježavajući sorbet. Dajte si mašti na volju i osvježite se tokom ovih nadolazećih vrućih dana.You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja