Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 7. lipnja 2012.

Alkoholni sorbet s bazgom

Moj gorenjski hladnjak sa zamrzivačem je star cca 5 godina i naravno u banani je, otišlo je kućište hladnjaka koje košta preko 1000 kn-a što se naravno ne isplati popravljati, no to govorim zato jer nisam zadovoljan kako i na koji način smrzava hranu, a da ne spominjem vodu koja se nakuplja u hladnjaku. Dosta dugo sam se nećkao hoću ili neću objaviti ovaj vrlo jednostavan alkoholni sorbet jer mi je recept ne znam nekako čudan i prejednostavan, no kako što napravim tako i objavim pa da su i ona najjednostavnija i najbanalnija jela, bilo da su u slanim ili slatkim verzijama. Ali nisam baš niti zadovoljan s ishodom i reprezentativnim dijelom.Ovom sorbetu je trebalo više od 24 h da se smrzne i to zahvaljući pokidanom zamrzivaču. Sorbet spada također u vrstu sladoleda, samo što se radi bez mlijeka i bez jaja i dobro dođe za nadolazeće vruće i sparne dane da se malo rashladimo.Isto tako vjerujem da imate i bazginog soka pri ruci, a ukoliko ne konzumirate alkohol možete napraviti sorbet i od drugih voćnih sirupa bilo da je domaća ili kupovna proizvodnja uz dodatak vode.


Sastojci :

0,5 dl bijelog vina
1 dl domaćeg likera od limuna ( lemoncello-već postoji recept za njega na ovom blogu, nije opcija da se doda, no ovako sam ja to radio)
0,3 dl soka ( sirupa ) od bazge
sok od polovice limuna

.......................................................................

Postupak :

Sve navedene sastojke stavite u plastičnu posudu, dobro izmiješajte, te ostavite najmanje 24 h da odstoji, a tokom tih 24h povremeno par puta tokom dana miješajte.
Isto tako možete od bilo koje druge vrste voćnih sirupa u kombinaciji sa svježe ocijeđenim agrumima napraviti također vrlo jednostavan i osvježavajući sorbet. Dajte si mašti na volju i osvježite se tokom ovih nadolazećih vrućih dana.Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.