Translate

Brzinski grah

by - lipnja 10, 2012

Jedno brzinsko i kalorično jelo.Ovo jelo je nastalo nakon što mi je ostalo klasičnog kuhanog graha, no ovo je jedna brža i jednostavnija verzija. Po želji možete dodati i neke druge mahunarke u ovaj grah i kukuruz šećerac. Tjesteninu možete i ne morate, no kako uz grah volim i tjesteninu, pa ponekad i langošice, te luk salatu, i tjestenina je završila u ovom gratiniranom grahu.
Sastojci :

800 g bijelog ili crnog konzerviranog graha
2 srednje glavice crvenog luka
2 režnja češnja češnjaka
1 čajna žlica mljevene slatke paprike
200 g sušene kobasice
3 kriške sušene slanine
1 svježa paprika
2 dl pasirane rajčice
2 lista sušenog lovora
soli po ukusu

................................


Dodatni sastojci :

150 g sira trapista
tjestenine po ukusu i želji

................................

Postupak :


Crveni luk i češnjak očistite te nasjeckajte na sitne kockice, te ih stavite pirjati na plitku masnoću. Svježu papriku narežite također na kocke te dodajte na luk i češnjak kad počnu puštati vodu. Kobasice narežite na tanje ploške, a slaninu na sitnije kocke. Oboje i dalje pirjajte na paprici, luku i češnjaku.
Tjesteninu skuhajte na uobičajeni način ili po uputama na vrećici. Nakon pirjanja povrća, slanine i kobasice dodajte lovor i podlijte sa vodom. Kad ukuha dodajte procijeđeni grah, a zatim slatku mljevenu papriku i pasiranu rajčicu.Posolite te ostavite da se kuha. Kuhajte podlijevajući vodom da dobijete vrlo malo čorbice-juhe. Pred sam kraj izvadite lovor van, doradite okus, te stavite sa strane. Tjesteninu ocijedite. U vatrostalnu zdjelu stavite skuhani grah, na to dodajte kuhanu tjesteninu, te gore posipajte sa ribanim ili sirom u listićima. Poslužite još toplo uz sezonsku salatu.Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja