Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 10. lipnja 2012.

Brzinski grah

Jedno brzinsko i kalorično jelo.Ovo jelo je nastalo nakon što mi je ostalo klasičnog kuhanog graha, no ovo je jedna brža i jednostavnija verzija. Po želji možete dodati i neke druge mahunarke u ovaj grah i kukuruz šećerac. Tjesteninu možete i ne morate, no kako uz grah volim i tjesteninu, pa ponekad i langošice, te luk salatu, i tjestenina je završila u ovom gratiniranom grahu.




Sastojci :

800 g bijelog ili crnog konzerviranog graha
2 srednje glavice crvenog luka
2 režnja češnja češnjaka
1 čajna žlica mljevene slatke paprike
200 g sušene kobasice
3 kriške sušene slanine
1 svježa paprika
2 dl pasirane rajčice
2 lista sušenog lovora
soli po ukusu

................................


Dodatni sastojci :

150 g sira trapista
tjestenine po ukusu i želji

................................

Postupak :

Crveni luk i češnjak očistite te nasjeckajte na sitne kockice, te ih stavite pirjati na plitku masnoću. Svježu papriku narežite također na kocke te dodajte na luk i češnjak kad počnu puštati vodu. Kobasice narežite na tanje ploške, a slaninu na sitnije kocke. Oboje i dalje pirjajte na paprici, luku i češnjaku.
Tjesteninu skuhajte na uobičajeni način ili po uputama na vrećici. Nakon pirjanja povrća, slanine i kobasice dodajte lovor i podlijte sa vodom. Kad ukuha dodajte procijeđeni grah, a zatim slatku mljevenu papriku i pasiranu rajčicu.Posolite te ostavite da se kuha. Kuhajte podlijevajući vodom da dobijete vrlo malo čorbice-juhe. Pred sam kraj izvadite lovor van, doradite okus, te stavite sa strane. Tjesteninu ocijedite. U vatrostalnu zdjelu stavite skuhani grah, na to dodajte kuhanu tjesteninu, te gore posipajte sa ribanim ili sirom u listićima. Poslužite još toplo uz sezonsku salatu.



Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.