Translate

Flambirane kruške i voće

by - lipnja 18, 2012

Evo jedne školske poslastice. Flambiranje je proces u kojemu se miješaju alkoholne pare, uglavnom upotrebljava se jedan od boljih i kvalitetnijih vrsta konjaka. Najčešće se radi pred stolom gosta radi ugođaja. Flambiranjem jelima se daje posebna aroma i okus.Vrlo brzi i ukusni desert.



Sastojci :

2 svježe kruške
1/2 svježe banane
1/2 manje lubenice
4-5 komada bobica bijelog grožđa
3-4 komada svježih višanja ( odstranite im koštice )
..................................................

Dodatni sastojci :

3 jušne žlice šećera kristala
1,5 dl narančinog soka
2,5 dl slatkog vrhnja za šlag
1,5 dl maraschina

...................................................

Postupak :

Kruške prepolovite, a zatim ih ogulite i izvadite im koštice. Ukoliko su kruške zrele i dosta mekane blanširajte ih cijele, 5 minuta, a zatim ih ogulite i prepolovite, a ukoliko nisu jako zrele blanširajte ih malo više sve dok ne postanu mekane. Sredinu krušaka izdubite pomoću one profesionalne žlice ili jednostavno sa žlicom izdubite sredinu kako biste dobili manju rupu u koju ćete kasnije staviti flambirano voće.
Pomoću ove žlice koju možete vidjeti na fotografiji izdubite lubenice i banane.Ovo nije ona prava profesionalna žlica, ali isto tako može poslužiti u iste svrhe ukoliko nemate onu profi.


U posebnoj posudi karamelizirajte šećer, a zatim dodajte narančin sok i ostavite da prokuha oko 5 minuta, a zatim dodajte navedeno voće i ostavite da se sve skupa zajedno pomiješa.Podlijte s maraschino i dobro izmiješajte, flambirajte.




Umjesto maraschina možete upotrijebiti i bilo koju vrstu konjaka.
Kruške izvadite van, te ih poslažite na tanjur. U izdubine krušaka dodajte voće.



Slatko vrhnje istucite u čvršći šlag, te dekorirajte po voću kad se voće malo ohladi i da se šlag ne počne otapati po voću.



Dekoracije su napravljene od limuna, kandiranih višanja i poriluka. Po želji možete poslužiti i nekoliko manjih kuglica sladoleda od vanilije.

Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja