Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

petak, 29. lipnja 2012.

"Granatirmaš" juha

Možda će većina Vas reći ili pomisliti kako je ovo bezvezan i besmislen recept, no kad već objavljujem recepte isto tako i ovaj želim, pa neka se nađe. Zasigurno se sjećate granatirmaša koji sam ne tako davno objavio, a isto tako i humusa kojega mi je ostalo viška pa sam se odlučio da ga ukomponiram s ovom juhom, što vi dakako ne morate.Vrlo jednostavna i za tren oka juha i kad se zaželite neke od juha.Sad je došao red i na juhu od njega. Dok sam bio mali kad god se pravio granatirmaš morala je biti i juha od njega. Dok nisam imao pojma o kuharstvu uvijek sam se pitao kako moja mama pravi tako finu juhu, no nisam se nikad sjetio da je pitam kako je radi. Ovu juhu ne morate striktno raditi kad pravite granatirmaš. Možete skuhati i manju količinu krumpira. Crveni luk pirjati do zlatno-smeđe boje, te ga pomiješati s temeljcem ukoliko ga imate ili s običnom vodom, te ga dalje pripremati kako već radite.


Sastojci :

4 - 5 jušnih žlica gotovog nadjeva za granatirmaš ( ili kako sam već naveo u uvodu )
1,5 jušna žlica gotovog humusa ( nije opcija )
0,5 dl vode ( ili mesnog, povrtnog temeljca )
soli i vegete po ukusu

........................................................

Postupak :

Nadjev za granatirmaš i humus dodajte u posebnu posudu. Podlijete s vodom, te dodajte začine i ostavite da dobro ukuha. Po želji možete ukuhati i bilo koju vrstu tjestenine za juhu, dodati krutone i sl.Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.