Translate

Juha od povrća s gris noklama

by - lipnja 23, 2012

Jučer me baš jedna prijateljica podsjetila kako joj se jede juha od povrća s gris noklama.Ne kužim se u medicinu niti zdravstvo pa zato i ne znam zašto nam svi oni govore da konzumiramo vruće juhe tokom ljetnih dana. Nisam zaista te noklice jako dugo pravio, a ispale su savršeno mekane i nisu se raspadale. Ima zaista puno načina kako ih napraviti, no ja sam opet sve odokativno radio i kako su me baka i mama učile. Umjesto svih navedenih vrsta povrće možete dodati i bilo koje drugo. S obzirom kakve su vrućine nisam išao u nabavku po dodatne sastojke već sam je napravio od povrća koje sam imao.S obzirom kako sam ovu juhu fotografirao s novim digitalnim kojeg još uvijek studiram, ovog puta nisam fotografirao korak po korak. Od skuhane 4 l juhe ostalo je jedva 1 l. Udavili smo se u juhi. ;) Ukoliko pravite temeljce od svih vrsta mesa i kostiju kao ja slobodno povrće podlijevajte tim temeljcima. Na grupi sam i objavio već jednu temu o tome kako ja radim s temeljcima i kako volim da ih uvijek imam u pripremi, a sve to možete vidjeti na ovom linku.


Sastojci :

3 srednje svježe mrkve
250 g smrznutog graška
1 veća glavica crvenog luka
2 l pilećeg ili mesnog temljeca
2 manje grančice svježeg peršinovog lišća

................................

Sastojci za gris nokle :

2,5 jušne žlice pšeničnog grisa
1 jušna žlica svinjske masti
1 jaja ( po mogućnosti domaće )
2 jušne žlice vode

................................

Postupak :


Crveni luk nasjeckajte na sitnije kocke, a mrkvu ukoliko je mlada nemojte guliti.( kod mene je bilo mlade mrkve). Dobro je operite, te narežite na sitnije kocke. Na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte smrznuti grašak i pirjajte ga sve dok se ne otopi, a zatim dodajte mrkvu, te nastavite s pirjanjem sve dok povrće ne pusti vodu. Podlijete s temeljcem, te ostavite da dobro ukuha, a u međuvremenu bacite se na izradu noklica. U manjoj posudi dobro razradite svinjsku mast i jaje, a zatim dodajte pšenični gris i vodu, te dobro razradite da dobijete homogenu smjesu.
Juha mora obavezno kuhati kada se u nju dodavaju bilo koje vrste priloga. Žlicu uronite u kipuću vodu i ostavite 1 minutu da se dobro zagrije, a zatim pomoću nje grabite malo po malo i uranjate u juhu. Kuhajte sve dok se nokle ne skuhaju, a pred sam kraj dodajte svježe nasjeckano peršinovo lišće i doradite okus. 
Bon Appétit


You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja