Translate

Namaz (pašteta) od skuše

by - srpnja 20, 2012

Ovo bi bilo nešto između paštete i namaza,a nije niti jedno ni drugo s obzirom kakve je konzinstencije. Mama mi je prije nekih 10-tak godina dobila recept za ovaj namaz od jedne prijateljice i odtad ga znamo raditi, ne učestalo ali kad god se zaželimo.Nisam ljubitelj ribe, a niti veliki mesojed. Kad je riba u pitanju mogu pojesti jedino nešto kao namaz ili pašteta od ribe, kao prženu i konzerviranu ribu. Jedino što će Vam najviše oduzeti vremena jest čišćenje ribe, ali sve se to da zanemariti s obzirom koliko je ovo namaz ukusan.

Ne morate se  slijepo držati svih sastojaka koje sam naveo, prilogodite sastojke po svojem ukusu i kako volite. Ovaj namaz kad napravite možete ga kombinirati na kruhu ili prepečencu, na razno-raznim krekerima, ili u kombinaciji s tjesteninom. Preporučujem Vam izričito da za ovaj namaz koristite skušu jer joj meso mekano i sočno, puno je zdravih masnih kiselina, a i jednostavna je za pripremu.


Sastojci :

1,5 kg svježe skuše
3 srednje glavice crvenog luka
1 staklenka majoneze ( 600-700 g )
6 jaja ( po mogućnosti domaćih )
150 g kukuruza šećerca
sol i bijeli mljeveni papar po ukusu

...........................................


Postupak:

Skuši izvadite utrobu i odstranite glavu ukoliko je kupite s glavom. Stavite u hladnu vodu te kuhajte najviše oko 15 minuta ili sve dok meso ne počne lagano bijeliti - kalirati.Skušu izvadite van, te je odložite na pladanj i ostavite sa strane da se dobro ohladi. Kad se ohladi pomoću manjeg noža odstranite kožu, te ju pažljivo očistite od kostiju. Kad ju kompletno očistite još jednom lagano prstima prođite kroz meso ribe kako biste se dodatno uvjerili da nije ostalo kostiju.


Crveni luk jako sitno nasjeckajte. Jaja stavite kuhati u proključalu vodu te ih kuhajte oko 10-tak minuta, a vodu malo posolite. Ocijedite ih, te ih prelijte s hladnom vodom i ostavite da se malo ohlade. Svako jaje na nekoliko mjesto lagano potucite, te rukama vrlo lagano razvaljajte kako bi se ljuska što lakše i jednostavnije mogla ukloniti. Oguljena jaja nasjeckajte na kockice srednje veličine.

U dublju posudu dodajte očišćenu ribu, majonezu, sitno sjeckani crveni luk, kukuruz šećerac, sol i bijeli mljeveni papar po ukusu, te lagano izmiješajte da se dobijete homogenu smjesu.          Gotovi namaz dobro rashladite, a zatim ga poslužite na načine koje sam naveo u uvodu. Po želji                                                 možete dodati i konkaze rajčicu i kisele krastavce.Ukoliko želite baš paštetu od svih ovih sastojka - samo sve staviti u blender i dobro izmiješajte.


Bon AppétitYou May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja