Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 30. srpnja 2012.

Paprikaš s kobasicom

Baš prije nego li sam počeo pisati ovaj recept na digitalnom sam pregledavao fotografije za ovaj paprikaš i ustanovio kako nisam niti jednu fotografiju izradio za postupak izrade ovog jela i iskreno se nadam da mi nećete zbog toga zamjeriti. Kad spominjem paprikaše, gulaše, perkelte i njima sličnima tu je moj tata glavni majstor. Uvijek me oduševi kako bilo što od toga navedenog on napravi, doslovno se gušim u svim tim njegovim delicijama, no ovog puta moj paprikaš je uspio zauzeti vodeću poziciju, paprikaš baš kao što ga on radi, pa možda čak po meni i bolji od njegovog. :D Ovaj paprikaš kako sam ga ja pravio je vrlo jednostavan, ukusan i što je najbitnije nema nikakve zaprške niti bilo kojeg drugog zgušnjivača u njemu jer jedino što mu je dalo gustoću su crveni luk i kombinacija propasiranog krumpira i krumpira u komadu. Općenito kad radimo on ili ja paprikaše uvijek dodajemo sušenu kobasicu, a ovog puta je išla roštilj kobasica koje mi je ostalo viška kad sam kuhao mac&cheese.


Sastojci :

2 kg krumpira
3 veće glavice crvenog luka
1 jušna žlica mljevene slatke paprike
1/2 čajne žlice mljevene ljute paprike
300 g sušene ili roštilj kobasice
200 g sušene slanine
sol i bijeli mljeveni papar po ukusu
vode po potrebi ( za podlijevanje )
..........................


Postupak :

Kad radim paprikaše, perkelte i gulaše nemam ih običaj podlijevati s temljecima već samo vodom, jer luk,meso i određeni začini će napraviti sami svoj okus ali i gustoću. Krumpire operite i ogulite, te narežite na kocke srednje veličine. Crveni luk očistite te ga narežite na sitne kockice. Pirjajte ga na plitkoj masnoći sve dok ne postane staklast. Dodajte narezane krumpire, te pirjajte ih tek toliko sve dok počnu puštati škrob, a zatim podlijte po potrebi i onoliko koliko smatrate da će biti potrebno vode.Slanini odstranite kožu, te ju nasjeckajte na sitne kockice i stavite na luk i krumpire da se pirja. Posolite i popaprite i dodajte dvije vrste mljevene paprike. Kad se krumpir skuha polovicu krumpira možete izvaditi van iz posude u kojoj se kuhao, a zatim ga protisnuti ili zgnječiti baš kao kod kašice od krumpira ili jednostavno u posudi u kojoj se kuhao polovicu krumpira zgnječite, no gledajte da Vam i ostane dosta krumpira u komadu. Još jednom ostavite da vrlo kratko prokuha, a zatim dodajte sušene ili roštilj kobasice te nastavite proces kuhanja sve dok se kobasice ne skuhaju. Pred sam kraj doradite okus paprikaša. Paprikaš treba biti dovoljno gust, ali i dovoljno tekuć, baš kao što izgleda na fotografijama.  Poslužite još toplo uz sezonsku salatu.


Bon Appétit





Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.