Translate

Svinjski odresci u umaku od domaćeg ketchupa

by - srpnja 22, 2012

Ukoliko ste pročitali kompletni recept s uvodom u vezi domaćeg ketchupa kojega sam radio onda pretpostavljam da se sjećate da sam napisao da ću napraviti i nekakve odreske u njemu, a za sve one koji su propustili izradu ketchup-a, trk na ovaj link , da saznate o čemu i kako. Dakako bi bilo bolje kad bi se govedina kombinirala s ovim domaćim ketchup-om, na išao sam onu jeftiniju varijantu, a to je svinjetina, no nisam zažalio. Svinjetina je bila mekana kao duša. Ne znam koliko Vas je imalo priliku da proba jelena ili divlju svinju. Ovo kompletno jelo me jako podsjetilo na jelena kojega smo radili na poslu, samo su nedostajale još češke okruglice i mislim da bi to bilo to. Eh, tada kad sam jednom jelena pripremao kod kuće nije mi na pamet palo da fotografiram jelo jer sama priprema jelena ili divlje svinje- vepra oduzima jako puno vremena, pa sam vjerojatno i zbog toga odustao.
Ukoliko ste fanatik za slatko-slano-kisele kombinacije onda svakako morate isprobati i napraviti ovaj domaći ketchup. Odlučio sam se za nešto ovako jer sam prošle godine napravio veću količinu i da sad ne propadne sinula mi je ideja da ukomponiram s nekakvim mesnim jelom. Što se priloga tiče iskoristio sam onu rančersku kašicu od krumpira te od njega napravio polpete koje sam gratinirao na masnom papiru u pećnici.

Za taj prilog imate već ovdje recept, ovdje će biti samo fotografije i način kako sam ih pripremao, no Vi možete naravno upotrijebiti i bilo koji drugi prilog za koji smatrate da će najbolje odgovarati ovom jelu.Sastojci :

800 g svinjetine ( but - ruža )
oštrog brašna po potrebi
500 ml domaćeg ketchup-a
vode po potrebi
ulja ( tek toliko da prekrije posudu )

.........................

Postupak :

Svinjskim file-ima odstranite suvišnu masnoću, potucite s obje strane batom za meso, te zarežite žilice. Žilice se zarezuju kako meso tokom termičke obrade se ne bi skvrčilo i skupilo. Svaki odrezak uvaljajte u oštro brašno, te pržite na plitkoj masnoći s obje strane sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju.Odreske odstranite na poseban tanjur, a na preostalu masnoću od sotiranog mesa ulijte domaći ketchup i dovedite ga do vrenja. Odreske vratite natrag u umak i kuhajte sve dok meso ne omekša. Po potrebi dodajte vode ukoliko Vam se učini da će umak biti pregust.Što se priloga tiče ostalo mi je viška ove  kašice od krumpira( za koji ću uskoro postaviti i recept ) pa sam ih iskoristio kao prilog i kao polpete ovom jelu. Napravite okruglice, te na radnu površinu posipajte krušne mrvice i napravite oblike polpeta- malih hamburgera. Ovo bi jelo savršeno pogodno bilo za vegance i vegetarijance. Svaku polpetu slažite na masni papir za pečenje i pecite ih na 180 C oko 40-tak minuta ili sve dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu.Sve poslužite dok je još toplo uz sezonsku salatu po izboru. 


Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja