Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 9. kolovoza 2012.

Doručak No.3

Treća vrsta  prijedloga za doručak, a biti će ih još dosta. Osobno i ne volim baš mesne nareske, a naročito ne kao obareni ili suhomesnati gotovi proizvod.Ovo jelo također možete poslužiti i kao lakšu verziju ručka, ali isto tako kao i doručak.Mi najčešće konzumiramo tokom ljeta kad je sezona svježih paprika i spada pod jela koja sam jeo od malih nogu, no ovog puta sam malo i taj način promijenio i doradio na svoj, po meni bolji način. Sve sam posebno pirjao što dakako i oduzima malo više vremena nego li onaj klasični način kako su ga prije radili - sve u "đuture". Kao takvo mi uopće nije reprezentativno i izgleda kao "đuveč" izmuljan i isfrljan sa svime i svačime.Ovaj normativ dovoljan je za 4-5 osoba. Dosta je zasitno, ukusno, lagano i jednostavno.


Sastojci :

500 g svježe paprike ( očišćene)
1 kg svježih šampinjona
2 srednje glavice crvenog luka
7 jaja ( po mogućnosti domaća )
2-3 režnja češnja češnjaka

1 dl mlijeka
soli po ukusu


Postupak :

Očišćenu i na srednje kocke narezanu svježu papriku stavite pirjati na plitku masnoću.


Pirjajte je sve dok se ne karamelizira, a obavezno nakon pirjanja je začinite solju. Ukoliko je tokom pirjanja odmah začinite pustiti će vodu i postati će kašasta i gnjecava.
Crveni luk nasjeckajte na sitne kockice, te ga pirjajte na ulju sve dok ne postane staklast. Dodajte svježe šampinjone narezane prst debelo na pirjani luk, te ih pirjajte sve dok ne prestanu puštati vodu, a pred kraj pirjanja dodajte sitno sjeckani češnjak i posolite po ukusu.
Jaja malo posolite i dodajte mlijeko. (Mlijeko imam običaj u večini slučajeva stavljati jer tada kajgana bude više prozračnije, lakša i pahuljasta). Dobro umiješajte te ispecite kajganu.

Sve spojite u jednoj dubljoj posudi, te lagano izmiješajte. Po potrebi začinite solju te poslužite dok je još toplo, a isto tako veoma je ukusno i hladno.  Uz to sam poslužio ovu miješanu i dekorativnu salatu.


 Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.