Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

petak, 10. kolovoza 2012.

Doručak No.5

Zadnji avokado stoji u hladnjaku i čeka da nešto napravim od njega, no kako se nikako čovjek ne može sastati s novcima avocado je završio kao doručak umjesto jednog meksičkog ručka kojega sam planirao raditi. Inspiraciju za ovo sam vidio na Pinterest-u koji je jednostavno predivan i na kojemu možete pronaći hrpu razno-raznih savjeta, ideja, recepta i sl. kad nemate inspiracije ili jednostavno više ne znate što ćete kuhati. Ukoliko ste ljubitelj avokada onda će Vam zasigurno i ovaj super jednostavan snack svidjeti.Ovaj avokado sam radio ujutro u šest sati s obzirom kakve su vrućine bile nisam mogao oka sklopiti. S jednim sam imao malih problema iz kojega je pobjegao bjelanjak, no to se sve da zanemariti s obzirom kakvog je okusa bilo.


Sastojci :

1 zreli avokado
2 jaja ( po mogućnosti domaća)
svježe mljeveni šareni papar
vlasac ( svježi ili sušeni )
sol
maslinovo ulje


Postupak :

Avokado pažljivo nožem izrežite, te uklonite košticu. Izdubite ga kako je prikazano na fotografijama, posolite, popaprite i prelijte tanjim slojem maslinovog ulja.




                 U svaku udubinu avokada dodajte jaja, te ih također malo pošpricajte s uljem.




Na sam vrh dodajte svježeg ili sušenog vlasca. Poslažite na masni papir te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 15-tak minuta ili sve dok ne dobijete pečeno jaje ( ovisno da li želite da jaje baš bude pečeno ili meko pečeno ). Poslužite uz prepečenac i salatu - svježe povrće po izboru.







Bon Appétit



Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.