Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

petak, 3. kolovoza 2012.

Ljetno šarenilo na tanjuru

Koliko puta ste pekli svinjski vrat ili kotlete pa su Vam završili ili previše suhi, nedovoljno pečeni ili prepečeni? Neću previše filozofirati oko ovog recepta, već Vam samo dati ideju za ručak s vrlo kratkim postupkom izrade.Vjerujte mi da imate ne znam kakvo posuđe kotlete i vrat neće bolje ispeći nego u onim specijalnim vrećicama za pečenje.Meso je sočno, savršeno karamelizirano  bez dodataka ikakve masnoće i ono najbitnije peče se u vlastitom soku.Istu stvar možete napraviti i s krumpirima, no onima starima. Tražio sam onaj mladi sitni,crveni  i okrugli krumpir, no našao sam opet nešto sasvim suprotno.U vrećice za pečenje dovoljno je staviti začinjeno meso, te puno različitog i miješanog povrća te ubaciti u pećnicu na nekakvih 40-tak minuta, ovisno o debljini i vrsti mesa.Ukoliko se odlučite za raznovrsno povrće u kombinaciji s mesom povrće kasnije možete protisnuti i dobiti ćete jako ukusni umak od pečenja te ga poslužiti uz bilo koju vrstu priloga.Umjesto svinjetine možete upotrijebiti bilo koje drugo meso po izboru. Po mojem mišljenju najbolje pečeno meso s mladim krumpirima i svježa sezonska salata, gdje ćeš bolje!?


Sastojci :

1kg svinjskog vrata
1 srednja glavica crvenog luka
1 srednja svježa paprika
1/2 vrećice mješavine začina ( za teletinu )
1 kg mladog krumpira
soli po ukusu

.................................................

Dodatni sastojci : ( sami prilagodite normativ i količinu )

Svježa rajčica, kukuruz šećerac, ljubičasti luk, svježa zelena paprika
sol, aceto balsamico i maslinovo ulje po ukusu

.................................................

Postupak :

Kotlete posipajte obilato mješavinom začina za teletinu, te ih poslažite u vrećice za pečenje. Svinjski vrat posolite. Crveni luk i svježu papriku narežite na žlijen. Sve također stavite u posebnu vrećicu za pečenje, te dobro zatvorite. Nema potrebe dodavati ulje jer će se meso peći u vlastitom soku. Kod svinjskog vrata s lukom i paprikom treba malo više obratiti pažnje jer će povrće pustiti vodu, a to kad se dogodi otvorite vrećicu za pečenje i još kratko pecite u pećnici sve dok meso ne dobije zlatno-smeđu koricu.
Po potrebi podlijevajte ga s tekućinom koje je pustilo meso i povrće. Kotlete također pecite sve dok se meso dobro iskaramelizira i dobije zlatno-smeđu boju. Ukoliko imate veće komade mladog krumpira prerežite ih na manje ili na ploške.
Dobro ih posolite, te poslažite u pleh za pečenje i pecite na uobičajeni začin sve dok ne dobiju lijepu rumenu boju ili ga ispecite malo više ukoliko volite hruskavije i malo jače pečeno.

Za salatu očistite navedeno povrće, začinite ga po ukusu, te poslužite uz pečene krumpire i meso.
Sve poslužite dok je još toplo.

Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.