Translate

Dresing za salate "1000 otoka" 2.dio

by - rujna 13, 2012

Donosim Vam još jednu verziju vrlo poznatog dresinga za salate "1000 otoka".Probao sam puno verzija ovog dresinga, ali niti jedna mi nije ukusna kao u domaćoj izradi.One kupovne su živi otrov, što i sami znate. prepune su aditiva, umjetnih boja i sladila.Jednostavno su mi sve salate draže s baznom majonezom i drugim dodatcima nego li one obične i klasične salate. Jedino mi nije jasno njegovo podrijetlo, kako i zašto je nastao, zašto se zove "1000 otoka", pa mi je onda na pamet palo kako dosta različitih začina i dodataka ide u njega što govori da svaki od tih začina dolaze iz razno-raznih zemalja.Jednu verziju istog ovakvog dresinga što sam radio možete vidjeti na ovom link-u.  Možete je kombinirati sa bilo kojom vrstom svježeg povrća. Isto tako ovakve salate s bilo kakvom vrstom dresinga dobro idu onda kada kuhate nešto i nemate umak nikakav uz jelo ili drugim riječima kad je ručak "suha" verzija. Ovog puta neću pisati normativ koliko čega Vam je potrebno, već ga odredite sami za koliko smatrate da će Vam biti dovoljno, jer ja osobno kad ga radim uvijek napravim viška pa mi se zna ponekad dosta dugo povlačiti po hladnjaku.

Sastojci :

vinski ocat
kiseli krastavci
žumanjci
svježa crvena i zelena paprika
majoneza
jogurt
koncentrat rajčice
senf
sol
šećer

Postupak :

Ukoliko volite sve domaće, a isto tako i proizvoditi domaće možete napraviti domaću majonezu. U majonezu dodajte sol, šećer, koncentrat rajčice,senf i vinski ocat, te dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu. U ovaj dresing idu skuhani jaja za koje će Vam trebati samo žumanjak. Skuhano jaje ogulite, te ostavite žumanjke sa strane. Protisnite ih kroz gustu cjediljku, te dodajte majonezi i drugim sastojcima. Svježu papriku ( crvenu i zelenu ) narežite na vrlo sitne kockice ( kako je prikazano na fotografijama ), te također dodajte u dresing. Pred sam kraj doradite okus dresing,dodajte jako sitno ribanih kiselih krastavaca, a jogurta dodajte tek toliko da dobijete dresing koji neće biti niti pregust, niti prerijedak, sami odrediti balans gustoće ovog dresinga.Ukoliko volite kiselije dresinge slobodno možete dodati i soka od kiselih krastavaca ili svježeg ocijeđenog limuna ili limete.

 A ovako je to izgledalo u prvoj verziji :




You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja