Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 13. rujna 2012.

Dresing za salate "1000 otoka" 2.dio

Donosim Vam još jednu verziju vrlo poznatog dresinga za salate "1000 otoka".Probao sam puno verzija ovog dresinga, ali niti jedna mi nije ukusna kao u domaćoj izradi.One kupovne su živi otrov, što i sami znate. prepune su aditiva, umjetnih boja i sladila.Jednostavno su mi sve salate draže s baznom majonezom i drugim dodatcima nego li one obične i klasične salate. Jedino mi nije jasno njegovo podrijetlo, kako i zašto je nastao, zašto se zove "1000 otoka", pa mi je onda na pamet palo kako dosta različitih začina i dodataka ide u njega što govori da svaki od tih začina dolaze iz razno-raznih zemalja.Jednu verziju istog ovakvog dresinga što sam radio možete vidjeti na ovom link-u.  Možete je kombinirati sa bilo kojom vrstom svježeg povrća. Isto tako ovakve salate s bilo kakvom vrstom dresinga dobro idu onda kada kuhate nešto i nemate umak nikakav uz jelo ili drugim riječima kad je ručak "suha" verzija. Ovog puta neću pisati normativ koliko čega Vam je potrebno, već ga odredite sami za koliko smatrate da će Vam biti dovoljno, jer ja osobno kad ga radim uvijek napravim viška pa mi se zna ponekad dosta dugo povlačiti po hladnjaku.

Sastojci :

vinski ocat
kiseli krastavci
žumanjci
svježa crvena i zelena paprika
majoneza
jogurt
koncentrat rajčice
senf
sol
šećer

Postupak :

Ukoliko volite sve domaće, a isto tako i proizvoditi domaće možete napraviti domaću majonezu. U majonezu dodajte sol, šećer, koncentrat rajčice,senf i vinski ocat, te dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu. U ovaj dresing idu skuhani jaja za koje će Vam trebati samo žumanjak. Skuhano jaje ogulite, te ostavite žumanjke sa strane. Protisnite ih kroz gustu cjediljku, te dodajte majonezi i drugim sastojcima. Svježu papriku ( crvenu i zelenu ) narežite na vrlo sitne kockice ( kako je prikazano na fotografijama ), te također dodajte u dresing. Pred sam kraj doradite okus dresing,dodajte jako sitno ribanih kiselih krastavaca, a jogurta dodajte tek toliko da dobijete dresing koji neće biti niti pregust, niti prerijedak, sami odrediti balans gustoće ovog dresinga.Ukoliko volite kiselije dresinge slobodno možete dodati i soka od kiselih krastavaca ili svježeg ocijeđenog limuna ili limete.

 A ovako je to izgledalo u prvoj verziji :




Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.