Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 1. rujna 2012.

Punjene i pohane paprike s cvjetačom u umaku


Superbrz i ukusan ručak, a pogotovo za one koji
su ljubitelji svježih paprika punjenih na bezbroj načina.






Sastojci :

12 komada svježih paprika ( babura )

Sastojci potrebni za punjenje paprika :

500 g svježeg kravljeg sira
200 g sušene slanine
1 veća glavica crvenog luka
1,5 jušna žlica pšenične krupice ( grisa )

Sastojci potrebni za cvjetaču u rajčici :

1 veća glavica svježe cvjetače
rajčica chutney ( nije ophodno, no ja sam kombinirao chutney s pasiranom rajčicom. Ukoliko nemate chutney možete staviti i sitnije nasjeckane pelate rajčice iz konzerve )
500 ml pasirane rajčice
1 srednja glavica crvenog luka
1/2 jušne žlice šećera kristala
soli po ukusu



Postupak :

Paprike dobro operite pod vodom, obrišite ih i stavite ih peći na vrlo plitku masnoću da se ravnomjerno ispeku sa svih strana.





Pečene paprike izvadite van i stavite u posebnu posudu, te ih prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstojih nekih 15-tak minuta kako bi se što bolje uparile i kasnije što jednostavnije gulile.


Za nadjev na vrlo plitkoj masnoći pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast, a zatim dodajte sitno sjeckanu sušenu slaninu i pržite je sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju i ne postane hruskava.Malo ohladite, te pomiješajte sa svježim kravljim sirom i dodajte pšeničnu krupicu. Nju stavljam uvijek kad radim slane nadjeve sa sirom jer će gris pokupiti vlagu i tekućinu iz sira.



Pečene i oguljene paprike kao takve očistite i ogulite, te punite nadjevom od sira, sušene slanine, crvenog luka i pšenične krupice. Papriku možete i prerezati na pola, radi jednostavnijeg punjena.
Svaku takvu napunjenu papriku panirajte na bečki način, te ih pržite u dubljoj masnoći sa svih strana sve dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu. 





Cvjetaču dobro operite, te ju iskidajte na manje cvjetove. Crveni luk nasjeckajte na sitnije kockice te ga pirjajte sve dok ne postane staklast. Dodajte iskidanu cvjetaču, te ju sotirajte sve dok ne uvene. Dodajte chutney ili pelate rajčice, te nastavite pirjajte na laganoj vatri. Pred sam kraj dodajte pasiranu rajčicu i sve navedene začine po ukusu.



                     

                                  Poslužite sve dok je toplo i sezonsku salatu po izboru ukoliko želite.



Bon Appétit

2 komentara:

  1. Odlicno mi izgledaju ove paprike sa sirom pa pohane, nisam to nikad jela :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Gordana, evo prilike da ih i Vi isprobate. ;)

    OdgovoriIzbriši

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.