Translate

[3,2,1 PECI : ] Tropsko voće i vanilija

by - lipnja 19, 2015


Napokon je i na ovu tortu došao red za koju me nekolicina ljudi tražila recept, no po novoj praksi ne dajem nikome unaprijed recepte, već kad budu bili na blogu biti će - prosto jasno i glasno. Kad ste blogger nije to samo tako sjesti i nešto napisati čisto da bude napisano, barem ja nisam takav,niti se volim prisiljavati već kad sam po sebi zaključim da je vrijeme za nešto novo i dosad neobjavljeno.

Ukoliko ste pratili RTL show 3,2,1 peci onda ste isto i tako ovu tortu mogli primjetiti. Zadana tema je bila tropsko voće i krema od vanilije ( slastičarska krema ) .Po meni je to opet bio izazov i da još jednom pokažem kako sam savladao slastičarsku kremu. Po izgledu možda biste i rekli da je komplicirana, no naprotiv. Jedina složena priča u izradi ove slastice je da dobro napravite slastičarsku kremu u koju ćete kasnije dodati maslaca i pri tome paziti da kremu koliko je god moguće iste temperature kao i maslac koji se naknadno dodaje. Kao i kod svakog zadatka, pa i ovoga opet sam naučio nešto novo i uvidio neke svoje greške koje danas postoje jer čovjek uči sve dok je mlad pa umre u neznanju opet kako bi moj otac rekao.

Iako ova torta nije ušla ni u top 3 ja sam jako bio zadovoljan s ishodom s razlikom od Malakoff torte koja se nije uspjela stegnuti na vrijeme i po sebi znam da je mnogo teže i složenije raditi slastice kad si ograničen vremenom, no i s vremenom se to da ispraviti i popraviti, biti bolji, vještiji i mudriji.
 Dakle torta se sastoji od doljnjeg pečenog biskvitnog tijesta, slastičarske kreme uz dodatak sezonskog voća tipa jagoda,a zatim kiwi-ja i manga i na samom kraju još jednog klasičnog biskvitnog tijesta koji se u pećnici ispeče na pola, pa se na taj polupečeni biskvit stavljaju tučeni bjelanjci i još dodatno steže u hladnjaku.

 Umjesto navedenog voća možete koristiti bilo koje sezonsko ili ono koje najviše volite. ;)

Malo opuštanja i zezanja tokom izrade zadatka tropskog voća i vanilije.



Sastojci potrebni za biskvitno tijesto ( kalup 26 fi ) :
    •  4 jaja
    •  160 g brašna
    •  130 g šećera
    •  korica limuna
    •  1 žlica praška za pecivo
    •  dva zrna soli
    •  3 bjelanjka
    •  50 g šećera


    Sastojci potrebni za slastičarsku kremu :

    •  3 žumanjka
    •  500 ml mlijeka
    •  60 g gustina
    •  170 g šećera
    •  1 mahuna vanilije
    •  250 g maslaca    
    •  300 ml slatkog vrhnja
        
            listići badema ( za obrub torte i kao dekoracija )

     Dodatni sastojci : 

        jagode, kiwi, mango ( možete koristiti i bilo koju drugu vrstu voća po želji, sezoni i   sl. )

    Postupak :

    Izmiksajte jaja sa šećerom.Zatim lagano umješajte prašak kojeg ste prosijali zajedno sa brašnom.Za aromu možete dodati koricu limuna.I naravno kao i u sva  tijesta malkicu soli.

    Ovo tijesto podjelite na dva dijela.

    Dno okruglog kalupa(promjer 26) obavezno obložite pek papirom,izlijte prvi dio smjese i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva petneastak minuta.


    Posebno izmiksajte  tri bjelanjka s šećerom, ne smije vam biti prečvrsto.Ostatak smjese izlijte na pek papirom obloženi okrugli kalup,i po njemu lagano prelijte umućene bjelanjke,pazite da Vam se ne pomiješaju tijesta. Ovaj drugi biskvit pecite malo duže 20-25 minuta.

    Za slastičarsku kremu u mlijeko stavite prerezanu mahunu vanilije (prethodno istružite sjemenke u mlijeko).Pustite mlijeko da zakuha,kada je zakuhalo mlijeko odvadite mahune.
    Umješajte (ručnom pjenjačom) jaja,šećer i gustin i lagano sipajte u provrelo mlijeko,miješajte dok se krema ne zgusne.

    Kada se krema zgusnula prekrijte je prozirnom folijom da ne uhavti koricu.





    Sada ste dobili temeljnu slastičarsku kremu,u nju po želji možete dodati dobro izrađeni maslac ili slatko vrhnje.Ako želite laganiju kremu onda dodajte slatko vrhnje tako da dobro ohladite kremu i vrhnje ,povežete pa dobro izmiksate.

    Ako pak volite kremastiju tada će te dodati maslac,tako da vam krema i maslac budu sobne temperature. Ovaj postupak je bitan da vam se krema ne bi "isjekla".

    Kada su vam se kreme ohladile i biskviti slijedi slaganje i filovanje.Stavite postolje za tortu.

    Najprije prvi biskvit zatim stavite oko biskvita obruč,pa premažite 1/3 kreme,zatim polovicu jagoda prerežite po pola,uz rub obruča posložite ravni dio jagoda.Ostatak jagoda rasporedite po sredini torte.Prekrijte ostatkom kreme.




    I na kraju drugi biskvit.Sve skupa pospite šećerom u prahu.Obruč skinite prije posluživanja i po želji posipajte sitno sjeckanim pistacijama. :)



You May Also Like

4 comments

  1. Your posts are simply fabulous and inspiring . Thanks for the inspiration!
    KFC food coupon

    OdgovoriIzbriši
  2. Hi, extremely interesting article. My sister and I have been recently looking to find comprehensive info on this subject kind of stuff for a short time, but we didn�t until now. Do you think you can also make some youtube videos about this, I believe your website will be far more detailed in case you did. In any other case, oh well. I will be checking out on this website in the forseeable future. Email me to keep me up to date. granite countertops cleveland Visit Website

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Yes, I'm definitely thinking about recording video recipes very soon. :) Thank you for the feedback. :)

      Izbriši

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja